Sommerbogsvinder

Elisa fra København vinder hovedpræmie i Sommerbogen!

26.09.19
I år gik en af de 5 hovedpræmier på biblo.dk – at tømme en ’Bog & Idé’-butik på 5 minutter - til et barn fra København! Elisa på 12 år fra Amager vandt nemlig for sin flotte og gennemarbejdede anmeldelse af ’Harry Potter & Halvblodsprinsen’.

De fleste danskere med børn i skolealderen har sikkert hørt om Sommerbogen – de danske folkebibliotekers store læsekampagne for de 7-14-årige. I Københavns Biblioteker udløser tre boganmeldelser en bog og en T-shirt, som barnet kan hente på et af byens 20 biblioteker. Er man enten superheldig, eller har man lavet en særligt god anmeldelse, vinder man måske en ekstrapræmie inde på det landsdækkende site biblo.dk.

I Bibliotekshuset på Amager var personalet ellevilde, da de fik nyheden om, at et barn fra deres område var løbet med den helt store sejr i dette års udgave af Sommerbogen. ”Der er trods alt kun 5 vindere i hele landet, så vi føler os meget heldige,” siger børnebibliotekaren.

Elisa var forbi ’Bog & Idé’ i Fields nogle dagen forinden, at hun skulle ”tømme butikken”. Her lavede hun en lille strategi og en liste med de bøger, hun ville vælge, så hun følte sig helt klar til den store dag. ”Det var rigtig sjovt. At gå rundt og vælge bøger på den måde… det føltes helt som en drøm. Noget, jeg aldrig havde troet, jeg skulle gøre. Jeg har også taget bøger til nogle veninder, som også har været med i Sommerbogen,” fortæller Elisa, der til daglig læser mange bøger og desuden skriver en del historier selv.

Elisa havde læst og anmeldt 22 bøger i sommerferien. Du kan se Elisas vinderanmeldelse her.