Få dit helt eget rejsepas og rejs afsted med Vi elsker bøger

08.03.23
Illustrator Pauline Drasbæk har lavet et helt særligt rejsepas, som du i år finder i midten af Vi elsker bøgers trykte festivalprogram. Du kan tage det ud af programmet og drage afsted på eventyr på biblioteket. Du kan også få to stempler i passet i bibliotekernes betjente åbningstid.

Hvor rejser du hen?

Du kan bruge dit rejsepas helt som du vil. Du kan f.eks. starte med at tegne dit helt særlige våbenskjold på passets forside. Åben herefter rejsepasset og tegn dig selv, skriv dit navn og din alder.

Du skal nu finde ud af, hvor du vil rejse hen og husk at rejsen både kan være til et specifikt sted f.eks. et andet land som Grønland eller Kina. Men rejsen kan også gå til et sted, som kun du kender. Er det f.eks. ud i din hemmelige hule ude i skoven? Eller går turen til en øde ø eller måske er det en rejse ind i din yndlingsbog? Kun din fantasi sætter grænsen.

Prøv nu at tælle de mange transportmidler i rejsepasset. Hvor mange kan du finde? Og hvordan vælger du at rejse? Rejser du afsted på din færd med bussen, toget eller flyver du måske afsted på dit magiske flyvende tæppe?

Hvem skal med på rejsen?

Nu skal du tænke over, hvem som du egentlig vil rejse afsted sammen med. Er det Sallys far, som vil have dig med på campingferie, er det Vitello eller skal du med på jordomrejse med Katrine Bille? Du kan også dykke med ned i badekarrets bund sammen med Benny fra Bennys badekar.

Få de to seje stempler i dit pas

Husk at du kan spørge din lokale bibliotekar i bibliotekernes betjente åbningstid, hvis du synes det er svært at vælge, hvor lige præcis din rejse skal gå hen. De kan helt sikkert hjælpe med gode boganbefalinger med rejsetema, forslag til bogvenner og rejsedestinationer! Og de kan også give dig de to nødvendige rejsestempler. Du kan nemlig både få et hjerte-stempel og det helt særlige rejsestempel. Disse stempler kan du få af din bibliotekar i bibliotekernes betjente åbningstid. OBS: Det er ikke muligt at få stemplet passet på Sydhavnen Bibliotek.

Klar til afgang

Du er hermed rejseklar og kan drage afsted på nye eventyr!

Prøv f.eks. at sammenligne din rejse i dit rejsepas med dine venners. Hvor har de valgt at rejse hen? 

Vi glæder os til at møde jer på bibliotekerne til festival d. 20-25. marts 2023 og til at se jeres forunderlige rejser!

Find alle vores forunderlige arrangementer her

Find passet som PDF her

 

Om Vi elsker bøger festival

D. 20. - 25. marts afholdes Københavns Bibliotekers årlige festival Vi elsker bøger. Festivalen henvender sig til børn i alderen 0-14 år og deres voksne. Oplev koncerter, teater, workshops, højtlæsning, quizzer og meget mere for hele familien.

 

Filer