Fra erfaring til fiktion - skriveråd fra forfatteren Alen Mešković

Vi har stillet tre spørgsmål til forfatter og skriveunderviser Alen Mešković, der står bag romanerne ”Ukulele-jam” og "Enmandstelt" og digtsamlingen ”Første gang tilbage”.

Hvordan bruger du dig selv i dine romaner?

Jeg bruger mine oplevelser og erfaringer som en slags råmateriale, jeg omarbejder til fiktion. Nogle autentiske hændelser egner sig som bekendt bedre til fiktion end andre, så kunsten ligger i at vælge de rigtige og få dem til matche og styrke den samlede fortælling.

Hvilke forfattere er du inspireret af?

Der er flere, men i denne sammenhæng kommer vi ikke udenom  Charles Bukowski, Fante og Louis-Ferninand Céline, der også skrev fiktion baseret på egne erfaringer.

Hvad er dit bedste råd til at komme i gang med at skrive?

Det sværeste er at begynde, så husk, at det bliver kun lettere undervejs. Jo flere sider man har skrevet, desto nemmere bliver det at skrive videre. Man når faktisk til et punkt i processen, hvor teksten begynder at fortælle én, hvad man skal skrive - og hvordan.

Find Alen Mešković' bøger og anbefalinger nedenfor.

Alen Mešković underviser løbende i skrivekurser, bl.a. på Vesterbro Bibliotek. Hold øje med Københavns Bibliotekers kommende skriveforløb og skriveklubber her

Kick-start din egen skriveproces
Kunne du tænke dig at skrive en roman eller en selvbiografi? Københavns Biblioteker har lanceret et digitalt forløb, hvor du modtager syv mails over tolv uger med masser af tips og tricks til at komme i gang.
Tilmeld dig nyhedsbrevet

Forfatter Alen Meskovic. Foto: Isak Hoffmeyer