wikimedia

Gys på kostskolen

Fantasyserien om Harry Potter er toppen af poppen blandt litteratur i et kostskolemiljø. Her har du en håndfuld krimititler for voksne læsere en for en med relation til en kostskole.

Karin Wik: Kostskolen (2022)

Sveriges nye krimistjerneskud - Kostskolen er Karin Wiks debut.  

Spændingsroman der foregår i de svenske skove på den gamle prominente kostskole Axelsons. Det er en skole for samfundets unge elite. En pageturner med alt fra stolte traditioner og hemmeligheder til mord. Til opklaring af forbrydelsen møder vi en lokal nervesvækket kriminalreporter Ida Rossi.

Denne titel kan lånes på bog

Jesper Marcussen: Blodoffer (2021)

Forfatteren debuterede i 2019 med "Toplitzgåden" - første bind i spændingsserien "Et Wildenbruchmysterium", der handler om den danske journalist Thomas Berg.

I "Blodoffer" er scenen Katrineheim Kostskole, hvor en ung pige er forsvundet. Petra Wolf arbejder på opklaringen. Thomas Berg og vennen David Wagner bringes ind i opklaringen via en spiritistisk seance. Sammen med Petra Wolf må de konfrontere ondskaben på stedet for at optrævle, hvad der hændte den aften, hvor pigen forsvandt. 

Denne titel kan lånes på bog, ebog og lydbog

Jussi Adler-Olsen: Fasandræberne (2008)

Andet bind i forfatterens krimiserie om Afdeling Q. 

En tilsyneladende afsluttet mordsag lander hos Carl Mørck, der ved nærmere bekendtskab opdækker nye detaljer. Seks kostskoleelever fandt for længe siden sammen i deres fælles gruopvækkende interesse for at leve filmen "Clockwork Orange" ud i virkeligheden. Gruppen har holdt sammen gennem årene, og her 20 år efter er en dog død, og en sidder i fængsel. En af de seks - den nu hjemløse Kimmie - bliver romanens omdrejningspunkt.  

Denne titel kan lånes på bog, ebog og lydbog

Tony Parsons: Syv små soldater (2015)

Første bind i serien om kriminalbetjent Max Wolfe. 

Romanen indledes med, at en ung pige massevoldtages af en flok (7) kostskoleelever. Efterfølgende bliver hun dræbt af voldsmændene. Mange år senere bliver først en bankdirektør dræbt og derefter en hjemløs. Max Wolfe skal opklare forbrydelserne, som viser sig at have tråde tilbage til massevoldtægten. 

Denne titel kan lånes på bog og ebog 

Elisabeth George: Skolet til mord (1991)

Tredie bind i krimiserien om detektivparret Lynley og Havers fra Scotland Yard. 

En 13 årig kostskoleelev er sporløst forsvundet fra skolen. Liget af den mishandlede dreng dukker op. Gennem opklaringsarbejdet beskriver romanen, hvordan klasseskel, forskruede æreskodekser og skjult homoseksualitet kan spille en afgørende rolle som motiver til mord 

Denne titel kan lånes på bog og lydbog

Joan Lindsay: Udflugt til Hanging Rock (1967-2019 på dansk)

Romanen blev filmatiseret før den blev oversat til dansk. 

En fin spændingsroman, der foregår i år 1900, hvor elever og lærere på pigeskolen Appleyard gør klar til den årlige udflugt. En gådefuld fortælling om tre elever og en lærer, der under udflugten på meget mystisk vis forsvinder sporløst. En fjerde pige fra gruppen kommer retur i en skrækkelig fatning, og er ikke i stand til at fortælle om det hændte. Læs en interessant anmeldelse af Britta Voergaard Poulsen på litteratursiden.dk klik her. 

Denne titel kan lånes på bog

Lucinda Riley: Mord på kostskolen (2022)

En elev dør på Skt. Stephens skole, der ligger langt ude på landet i Norfolk. Skolens forstander forsøger at iscenesætte hændelsen som en tragisk ulykke. Det lokale politi samt efterforskeren Jazmine vil dog ikke udelukke, at der er tale om en forbrydelse. Derfor træder Jazmine og en kollega ind i kostskolens verden, som viser sig at være en del grummere, end nogen har kunnet forestillet sig. 

Bogen udkommer iflg. forlaget 25/5-2022

 

Materialer