Husk dine reserveringer inden du tager på ferie

14.07.19
Undgå at miste din plads i køen til de efterspurgte bøger

Du kender det sikkert: du nyder ferien og ser frem til et par uger langt væk fra København - og så tikker der en sms ind: den bog, som du har ventet med længsel på, er kommet hjem og står nu klar til afhentning… de næste syv dage.
Ikke nemt når du ligger i hængekøjen.

Men det her vi selvfølgelig tænkt på!

Sådan gør du:

Du kan selv sætte reserveringerne på pause via hjemmesiden.

•     Log ind på bibliotek.kk.dk med dit cpr.nummer/lånernummer og din pinkode
  •     Klik på "Min konto"
  •     Klik  på "Redigér brugerprofil"
  •     Udfyld start- og slutdato for din ferie
  •     Klik "Gem"

OBS! Vær opmærksom på at hvis din reservering allerede er undervejs til dit afhentningssted inden din pause begynder, vil den ikke kunne stoppes i at nå frem. For at undgå det, kan du sætte din fraværsperiode til at begynde 7 dage tidligere. Begynder din ferie f.eks. den 9 juli, skal din fraværsperioden starte den 2 juli.

Hvis biblioteket modtager fjernlån til dig i ferieperioden, bliver de sendt retur, og du skal bestille igen.

Så også vores tjekliste inden ferie med forslag til mere inspiraion til ferielæsning.

Sådan virker det:

Hvis du sætter dine reserveringer på pause, bliver de ikke aktiveret, i den periode du er fraværende.

Det vil sige: hvis du står som nummer 1 på listen over reserveringer til "Perlesøsteren" af Lucinda Riley, bliver du stående der, indtil du er vel hjemme igen.

Først dér, bliver bogen taget fra til afhentning til dig. Du bibeholder din plads i reserveringskøen og rykker ikke længere ned.