Københavns erhvervsliv

Træd ind i københavnernes hverdagsliv i storslået værk i tekst og billeder om Københavns erhvervsliv for 100 år siden

Af Erik Nicolaisen Høy, Politivennen Live Blogging

Hvis du bruger Kraks Vejvisere og savner flere informationer end adresser og telefonnummer, så er Bokkenheusers fire bind om Københavns erhvervsliv en lækkerbidsken! De er en del af et større værk, "Danske købstæders historie og deres erhversliv",  udgivet 1919-1923.

magasin
Det har godt nok ændret sig en del i dette stormagasin. Genkendte du det uden at læse billekteksten? Det er fra Magasin.

 

Værket viser såvel bygningsfacader, som livet bag de åbne og lukkede døre: butikker, værksteder, fabrikker, og sågar de mennesker som arbejdede der. I tekst fortælles historien vag fotoerne. På ovenstående billede kan man fx se hvordan der så ud i Magasin, og det er jo ganske ukendeligt i forhold til hvordan der ser ud i dag.

Østerbro Pakkassefabrik
Man kommer tæt på almindelige menneskers - og her også børns - arbejdspladser. Her Østerbros Pakkassefabrik, Lyngbyvej 168.

 

Værket er et dejligt tidsbillede af københavnernes hverdag for omkring 100 år siden. Det kan bruges som opslagsværk - og her er man godt hjulpen ved at der er udarbejdet et register. Eller man kan bare nyde at bladre rundt på må og få, fx i det gamle Magasin, eller se virksomheder som nu er forsvundet, fx Østerbros Pakkassefabrik. Den er revet ned, og der står nu boliger på grunden. Men måske er der stadig ældre mennesker der kan huske den.

Ellers er såvel tekst som fotoer ikke noget man finder ret mange andre steder, udover hvis man er så heldig at der er jubilæumsskrifter.

(Forfatter: Erik Nicolaisen Høy)

magasin
Lille Kongensgade
14.08.19
Spørg biblioteket