Kulturstationen Vanløse, biblioteket lige ved stationen

Besøg Vanløse Bibliotek der med sin fremragende beliggenhed ved både busser, metro og s-tog er let tilgængeligt for alle Københavnere. Her kan de voksne browse mellem romaner og krimier og finde nye spændende læseoplevelser, mens børn i alle aldre kan gå på opdagelse i bøgernes univers med et kæmpe udvalg af gode børnebøger.

I kan finde alt fra pegebøger og eventyr til fantastisk fantasy og rammende realisme. Bagefter kan de små bygge med klodser eller træne balancen eller lege ikke-røre-jorden på vores lækre balancebane, mens de større børn kan slå sig ned i en sækkestol med deres nyfundne bøger og tyvstarte på de gode læseoplevelser, før turen går hjem igen.

Læseklubber - også til børn

Ikke mindre end 17 læseklubber holder til hos os og indtil videre har vi desuden også en børnelæseklub, Boggnaskerne, der mødes på biblioteket hver 14. dag og anbefaler bøger til hinanden og hyggesnakker om de bøger, de har læst og læser sammen til slut. Så er de 20 minutters læsning også klaret for den dag. Boggnaskerne er mellem 10 og 15 år og læser alt fra sjove bøger til skræmmende dystopier. Vi håber på endnu flere børnelæseklubber og er jeres børn ivrige efter at starte et læsefællesskab, skal I ikke tøve med at kontakte os. Det er klubberne selv, der sætter rammerne for, hvordan det skal foregå og vi kan lave tilbud til alle aldersgrupper. Læs mere om bogklubben Boggnaskerne.

Forfatterspirer

Det er ikke kun læsning, vi tilbyder jeres børn og unge i Vanløse. Børnene kan også selv være kreavtive og skrive historier. Vi har også de populære Forfatterspirer, hvor børn fra 11-14 år kan gå til skriveundervisning med en rigtig forfatter.

Udstillinger

I kan ofte opleve nye udstillinger specifikt lavet til inspiration til nye og interessante læseoplevelser, for eksempel “Blinddate en bog” til Valentinsdag og “Stakkevis af gode børnebøger” hvor vi har indkøbt store stakke af de gode børnebøger, både de nye, de skæve og de kendte klassikere, så der altid er noget hjemme, når I kommer. Vi afslører lidt af stakkenes indhold nederst i artiklen, resten må I se på biblioteket.

Børneteaterfestival i efterårsferien

Hvert efterår indbyder vi jeres børn (og jer) til en uges spøjs, finurlig, sjov og spændende børneteater med gøgl og løjer for alle aldre. Der er arrangementer for både institutioner og løse familier.

Legestue

Hver onsdag fra 12-15 er der Fars legestue, så tag din baby med og hæng ud andre fædre.

Morgensang

Start hver onsdag med morgensang. Onsdag kl. 8:30 indbyder Vanløse Bibliotek i samarbejde med Hyltebjerg Kirke til morgensang. Sanger og kulturformidler Sara Futtrup er vært, men inviterer hver onsdag nye med-værter ind, fra lokale institutioner, skoleklasser, foreningsliv, forretninger, musikere, politikere, iværksættere, forfattere, og kulturpersoner, som hver især præsenterer deres hjertesange. Alle er velkomne – både børn og voksne og bagefter kan I tage musisk beriget i skole eller på arbejde.

Cafe Oasen

Hele Vanløses Gitte holder ofte arrangementer i Cafe Oasen eller åbner baren for bibliotekets arrangementer, så tidens litteratur kan skylles ned med en sodavand eller et lille glas. Hun kan også levere maden til din næste fest på Kulturstationen og hvert år leverer hun Bolognesen, mens børnebibliotekarerne kommer med Bøgerne, når børnebibliotekarerne inviterer børnefamilier til Bøger og bolognese.

Stairway

Kulturstationen kan i marts byde velkommen til Københavns nyeste spillested Stairway, hvor der bliver afholdt koncerter og arrangementer for enhver smag. Følg med på deres Facebookside og find din næste kulturoplevelse.

Vi får besøg af alle mulige mennesker fra de legende børn der kommer efter skole til studerende og tutorer, mødregrupper, avislæsere og foreninger. Alle er velkomne og vi er et bibliotek med højt til loftet – i bogstavelig forstand – og masser af liv og leg.

Foto: Kathrine Pachniuk
24.02.20