Lær engelsk – en linkpakke

Af Københavns Biblioteker
06.08.19
Er du ved at lære engelsk? Så har vi samlet nogle gode links til dig. Her kan du finde online kurser, ordbøger og grammatikker. Der er også link til nyheder på engelsk, og steder med forslag til læsning på engelsk.

Sprogkurser

BBC Learning English
Ikke et begynderkursus, men masser af gode tekster, lyttequizzer, tests og radioprogrammer. Engelsk for fremmedsprogede.

Mango Languages (adgang for borgere i København, der er oprttet som brugere af biblioteket)
Lær engelsk hvis du har andet sprog end dansk. Taler du polsk, fransk kinesisk, tysk, eller mange andre sprog finder du her sprogkursus i engelsk.

My Language Exchange
Er ikke et egentligt kursus, men et udvekslingssite, hvor to eller flere personer med forskellige sprog øver hinandens sprog. Fx vil en dansktalende, der er ved at lære engelsk udveksle med en engelsktalende, der er ved at lære dansk. Udvekslingen kan foregå på mail, ved chat, ved samtale…My Language Exchange hjælper de sprogstuderende med at finde hinanden.

Ordbøger

Credo Reference (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
En stor samling af håndbøger, herunder engelske ordbøger indenfor mange fag.

Gyldendals røde ordbøger online (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
En online-udgave af Gyldendals røde ordbøger , Gyldendals store røde ordbøger og udvalgte fagordbøger, heriblandt fag- og teknisk ordbog, juridisk ordbog og medicinsk ordbog.

Wordsmyth
Amerikansk-engelsk ordbog med mange funktioner. Opgiver beslægtede ord såvel betydnings- som stavemæssigt. Brug den hvis du ikke har mulighed for at bruge nogle af ovenstående.

Grammatik

Online English Grammar Resources
Kortfattet engelsk grammatik, der gennemgår ordklasserne fra adjektiver til verber med eksempler. Gode quiz’er og tests. Indeholder også en liste med links til sprogkurser og tests.

Nyheder på engelsk

PressReader (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
Adgang til over 5000 udenlandske aviser online. Aviserne er fra 100 forskellige lande og på 60 forskellige sprog. Man kan således orientere sig i dagens avis, før den trykte udgave kommer på gaden.

BBC
BBC har en lang tradition for nyheder fra Storbritannien og fra hele verden

Om de engelsksprogede lande

Europa World Plus (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
Aktuel information om de fleste lande i verden, fx  om historie, geografi, økonomi, politik, uddannelse, statistik og presse.

Læs en god bog på engelsk

whichbook.net
Her kan du få forslag til bøger, der passer lige til dagens humør: morsom, spændende, erotisk, optimistisk… Du sammensætter selv komponenterne, ligesom du kan vælge hovedpersonens køn og alder, og hvor bogen skal foregå. En anderledes inspirerende måde at finde sine bøger på. Alle titler er engelske, men mange er oversat til dansk.

What should I read next
Her kan du finde ”noget, der ligner” og blive inspireret til, hvad du skal læse næste gang, Skriv titlen på din yndlingsbog og lad resultatet af søgningen inspirere dig til din næste bog.
Alle titler er engelske, men mange er oversat til dansk.

Linkpakken er udarbejdet til engelskstuderende på Studieskolen. Der er e-materialer til både begyndere og avancerede.