Lær spansk - en linkpakke

Af Københavns Biblioteker
30.12.19
Er du ved at lære spansk? Så har vi samlet nogle gode links til dig. Her kan du finde online kurser, ordbøger og grammatikker. Der er også link til nyheder på spansk, og til websites om spansk kultur.

Sprogkurser

BBC
Kursus på begynder- og mellemniveau. Der er tydelige udtaleeksempler og filmsekvenser, der gør stoffet levende. Der er mulighed for at arbejde med tekster, gloser og grammatik – og løse krydsord.

My Language Exchange
Er ikke et egentligt kursus, men et udvekslingssite, hvor to eller flere personer med forskellige sprog øver hinandens sprog. Fx vil en dansktalende, der er ved at lære spansk udveksle med en spansktalende, der er ved at lære dansk. Udvekslingen kan foregå på mail, ved chat, ved samtale…
My Language Exchange hjælper de sprogstuderende med at finde hinanden.

Studyspanish.com
Er et engelsk betalingskursus, men begynderkurset, grammatik, udtaleregler mm er gratis. Bemærk fx Cultural Notes, hvor du finder paralleltekster på spansk og engelsk.

Ordbøger

Gyldendals røde ordbøger online (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
En online-udgave af Gyldendals røde ordbøger, Gyldendals store røde ordbøger og udvalgte fagordbøger og dækker p.t. sprogene engelsk, tysk, fransk, italiensk, norsk, spansk og svensk.

Credo Reference (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
Ligeledes en indgang til mere end 100 opslagsværker. Blandt ordbøgerne engelsk-spansk og spansk-engelsk er Dictionary of Spanish Law og Business Spanish Dictionary.

Diccionario de la lengua española
Spansk-spansk ordbog udgivet af Real Academia Española, som er den autoritative institution vedr. spansk sprog. Forklarer betydning, viser ordsammenhæng, m.m

Diccionario panhispánico de dudas
Forklarer forskellige sprogspørgsmål. Udgivet af Real Academia Española. Kræver et godt kendskab til spansk

Grammatik

Online Spansk grammatik (Lisbets spanske grammatik)
Online grammatik, hvor hovedreglerne gennemgås  kort og over­skue­ligt.

Verbix
Værktøj til at bøje verber.

Om Spanien og andre spansktalende lande

Europa World Plus (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket))
Indeholder landeinformationer, f.eks. om historie, geografi, økonomi, politik, statistik og presse.

Spain.info
Officielt spansk turistwebsite. Findes også på engelsk, dele af sitet også på dansk.

Institutos Cervantes
Det spanske kulturinstitut. Portal for spansksproget kultur, sprogundervisning m.m.

Nyheder

PressReader (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
Adgang til en lang række dagsaktuelle aviser fra 70 lande. Heraf  aviser på spansk fra Spanien og Latinamerika (adgang via bibliotekerne med dit cpr-nr. og pinkode)

RTVE
Spansk public service site med nyheder, kultur, mm.

Linkpakken er udarbejdet til spanskstuderende på Studieskolen. Der er e-materialer til både begyndere og avancerede.