Lær tysk – en linkpakke

Af Københavns Biblioteker
19.08.19
Er du ved at lære tysk? Så har vi samlet nogle gode links til dig. Her kan du finde online kurser, ordbøger og grammatikker. Der er også link til nyheder på tysk, og til websites om tysk kultur.

Ordbøger

Gyldendals røde ordbøger online (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
En online-udgave af Gyldendals røde ordbøger, Gyldendals store røde ordbøger og udvalgte fagordbøger og dækker p.t. sprogene engelsk, tysk, fransk, italiensk, norsk, spansk og svensk.

Credo Reference (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
Ligeledes en indgang til mere end 100 opslagsværker. Blandt ordbøgerne er Business German

Duden online
Stor tysk-tysk online-ordbog fra velrenommeret ordbogsforlag. Grundige betydningsforklaringer og grammatiske forklaringer.
Med Textprüfung kan man få prøvet såvel stavemåde som grammatik af.

Grammatik

Canoonet: Deutsche Wörterbücher und Grammatik
Enkel og let tilgængelig grammatik.
Også med tysk-tysk ordbog

clickDeutsch
Grammatik med gode forklaringer, øvelser og engelske hjælpetekster.

Sprogkurser

Radio D – Ein Audiosprachkurs für Anfänger
Godt godt lyttekursus for begyndere. Med engelske forklaringer. Udviklet i samarbejde med Goethe-instituttet.

Goethe-Institut: Deutsch lernen
På Goethe-instituttets website finder du mange øvelser, lytteøvelser, tests og quiz’er. Fx en quiz med fokus på sports-terminologi.

BBC
Kurser på begynder- og mellemniveau. Der er mulighed for at arbejde med tekster, udtale, gloser og grammatik. Links til nyheder mm på tysk.

Mango Languages (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
Lær tysk hvis du er engelsktalende.

My Language Exchange
Er ikke et egentligt kursus, men et udvekslingssite, hvor to eller flere personer med forskellige sprog øver hinandens sprog. Fx vil en dansktalende, der er ved at lære tysk udveksle med en tysktalende, der er ved at lære dansk. Udvekslingen kan foregå på mail, ved chat, ved samtale… My Language Exchange hjælper de sprogstuderende med at finde hinanden.

Om Tyskland og andre tysktalende lande

Europa World Plus (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
Indeholder landeinformationer, f.eks. om historie, geografi, økonomi, politik, statistik og presse.

Goethe-Instituttet
Er Tysklands verdensdækkende kulturinstitut. Her findes oplysninger om tysk kultur, kunst, samfundsforhold, sprog og meget mere. Goethe-Instituttet har en dansk afdeling i København

Nyheder

PressReader (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket)
Adgang til ca. 1700 dagsaktuelle aviser fra 92 lande. Der er p.t. 35 aviser på tysk fra Tyskland

Skønlitteratur på tysk

På Københavns biblioteker kan du låne skønlitteratur på tysk. Både bøger på let tysk (easy readers) og bøger på original tysk.

På Goethe-instituttet i København kan du låne e-bøger og netlydbøger på tysk. Både skønlitteratur og faglitteratur, for børn og voksne. Mest for øvede tysk-læsere. Du skal registreres som låner på Goethe-instituttets bibliotek først. Læs mere her

Bemærk: (adgang for borgere i København, der er oprettet som brugere af biblioteket) ved e-materiale betyder, at du skal bo i Københavns kommune eller en anden kommune, der giver adgang til dette e-materiale, samt være indmeldt som låner på det lokale bibliotek for at bruge den.

Linkpakken er udarbejdet til tyskstuderende på Studieskolen. Der er e-materialer til både begyndere og avancerede