læsemobsfoto
Illustration Anna Overlund Sørensen

Læs for folkebiblioteket - du er inviteret til læsemob

Den 5. marts 2020 er det 100 år siden Danmarks første lov om biblioteksvirksomhed blev vedtaget og det skal fejres – helst ved at læse på et bibliotek.

Derfor indkalder vi brugere, bibliotekarer og andre bibliotekselskere til en såkaldt ”læse-mob” den 5. marts kl.16:00-16:15 på alle folkebiblioteker i hele landet.

Hvad er en læse-mob?

Konceptet er enkelt - du kommer ind på biblioteket og læser i 15 minutter. Hvad du læser i, det bestemmer du selv, det er jo en alsidig kulturinstitution du er i - det vigtige er, at vi gør det sammen og får fejret grundlaget for de folkebiblioteker som vi alle holder så meget af. Du er velkommen på alle Københavns biblioteker - så kom og læs for folkebiblioteket.

På Hovedbiblioteket byder vi dig på en dejlig kop kaffe og lidt sødt til ganen – og som altid masser af læseinspiration.

På Christianhavns Bibliotek bydes der på kaffe og kage til de læsende. Se mere her

Mange biblioteker i Danmark deltager

Du kan se det fælles Facebookevent for den nationale læsemob her.

Om biblioteksloven

Loven blev vedtaget i 1920 med det formål at sikre en offentligt funderet institution, der kunne bidrage med at "Udbrede Kundskaber og almindelig Oplysning" til befolkningen.
Loven er grundlaget for at vi selv den dag i dag har udlån af bøger til hele befolkningen på lige vilkår.