Mød børneværten Anne-Katrine

Mit favoritområde er klart Lydengen eller Babyloungen, som vi også kalder det.

Lydengen passer perfekt til børn i alderen 0-2 og deres voksne. Her kan de helt små banditter ligge på bløde måtter og kigge op på billederne i lampen, der hænger over dem. De lidt større kan kravle rundt og røre og sanse og føle på tingene omkring dem. Her må man gerne tygge på bøgerne!

En bog fra barndommen

Jeg elskede at læse Asterix-tegneserien. Inden jeg kunne læse den selv, læste min mor den op for mig. Jeg husker mest, hvordan hun gryntede af grin. Jeg forstod ikke altid, hvorfor det var sjovt, men jeg syntes, det var så morsomt at se min mor le så meget. Jo ældre jeg bliver, jo mere sætter jeg pris på den. Og nu er det mig, der grynter af grin, når jeg genlæser serien hjemme hos mine forældre.

Den bedste bog fra hylden

Ib, Ib, Ib og atter Ib. Den er hund er bare for dejlig. Den er skrevet af Peter Nordahl med illustrationer af Rasmus Bregnhøi. Hunden Ib er små, søde historier med masser af sort humor og små finurligheder, der gør, at man som voksen ikke er ved at kaste op efter at have læst dem ca. 3000 gange (mindst!). Man kan også finde Hunden Ib som små film med en kendingsmelodi, du aldrig får ud af hovedet igen.  Lige som jeg tror, at nu er jeg (og afkommet) ovre Ib-fasen, kommer den tilbage med fornyet kraft. Og det gør faktisk ikke noget.  Historierne er lette at memorere, så man kan læse dem i halvdød tilstand midt om natten. De passer til børn i alderen 1-3 år plus-minus.
Der findes en hulens masse Ib-bøger - find nogen af dem nedenfor.

Anne-Katrines tips til højtlæsning

Udover rosiner? Følg barnets interesser og lade barnet bestemme, hvilken bog det gerne vil have læst højt - det er et godt sted at starte. Det plejer at virke sådan nogenlunde herhjemme. Og så er der perioder, hvor poden bare har for meget krudt i bagdelen til at få læst op – og det virker i hvert fald ikke at jagte ham rundt i lejligheden, mens jeg læser Karius og Baktus op. En lydbog kunne også være en mulighed.

Børnevært og meget mere

Jeg har en kandidat fra Tværkulturelle Studier, men har arbejdet på Hovedbiblioteket siden jeg blev færdig i 2014. Mens jeg læste, arbejdede jeg som bogopsætter og biblioteksblæksprutte. Når jeg ikke er børnevært, så laver jeg forskellige aktiviteter for børn og børnefamilier (udvikler og afvikler) og deltager i projekter.

Mange læsehilsener Anne-Katrine