Mød børneværten Caroline

Jeg elsker børneetagen LÆS

Jeg har ikke et favoritområde, for jeg elsker det hele og jeg bevæger mig meget rundt på hele etagen.

En bog fra barndommen

Den bog, der står stærkest i min erindring er “Den uendelig historie” af Michael Ende. Jeg læste bogen da jeg var 11-12 år gammel. Jeg har elsket bøger hele min barndom, men jeg tror at det var med “Den uendelige historie”, at jeg for første gang virkelig oplevede, hvor magisk bøgernes verden kan være. Hvordan man kan leve sig så meget ind i et univers, at det er som at være der selv, og man på den måde kan  “leve” hundredevis af forskellige liv. Jeg var rørt til tårer over den åbenbaring.

Den bedste bog fra hylden

Jeg har lige læst “Sprogheksen” af Maria Rørbæk for min 5-årige. Det er en billedbog, der handler om Anna og Anton og ikke mindst deres farfar, der er blevet forhekset af sprogheksen og derfor kommer alt hvad han siger ud i forkert rækkefølge. Fx siger han: “Nu er det så børn. Af med dagen og i gang med dynen”. Anna, Anton og farfar må skynde sig at finde sprogheksen og få fat i det tryllepulver, der kan få farfar til at tale normalt igen. I mens de gør det, kan man som læser more sig over alle de fjollede ting farfar siger. Udover mange gode grin giver bogen anledning til mange snakke om sproget og sætningskonstruktioner. Jeg vil anbefale den til alle mellem 4 og 100 år.

Carolines tips til højtlæsning

Hvis man selv er for træt eller uoplagt til at læse højt for et barn, så kan barnet nok mærke det og så skal man måske lade være med at læse på lige det tidspunkt. Hvis man er nærværende og indlevende, så tænker jeg at barnet også mærker det og derfor har lettere ved at fastholde opmærksomheden. Måske kan barnet også selv være for træt til at koncentrere sig om en bog eller også skal man prøve med en anden bog?

Børnevært og meget mere

Jeg er uddannet bibliotekar DB i 2008. Jeg har siden da arbejdet på forskellige folkebiblioteker - senest 7 år som børnebibliotekar, hvor jeg primært har planlagt og afviklet arrangementer for børn

Mange læsehilsener Caroline