Mød børneværten Gertrud

03.06.22
Mit yndlingsområde på etagen er "først i serien "-udstillingen

Den står på væggen lige til venstre for elevatoren, når man kommer op af rulletrappen. Dem der laver udstillingerne gør et virkeligt godt stykke arbejde og man kan altid finde noget godt at læse her. Jeg synes altid, at det er meget svært at holde fingrene fra de hylder, når jeg går rundt på etagen. Jeg har også fået nogle rigtig gode bøger med hjem derfra.  

Hvad er din yndlingsbog fra din barndom?

Jeg har haft mange yndlingsbøger igennem min barndom, men noget af det mest skelsættende for mig var at læse Anne fra Grønnebakken og Emily fra Månegården. De er begge skrevet af L.M. Montgomery, som jeg til den dag i dag er fuldstændig besat af. De bøger startede en lang periode for mig, hvor jeg kun ville læse bøger der forgik i slut 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Selvom Anne og Emily levede i en meget anden tid, så er der alligevel så mange tematikker omkring det at vokse op, som man kan spejle sig i. Derudover er de bare helt vildt sjove og Montgomery forstår virkelig at finde det komiske i hverdagen. Den første længere historie jeg skrev, var nærmest en tro kopi af Anne-bøgerne. Desuden elsker jeg - og har åbenbart altid elsket - historier, hvor man følger en karakter over mange år og ser dem vokse op. 

Hvad er den bedste bog på hylderne lige nu?

Jeg vil gerne anbefale serien Spilledåsen, som er fantasy tegneserie jeg læste for nyligt. Den første hedder Velkommen til Pandorien og der er 4 andre i serien, som man kan kaste sig over. Personligt synes jeg, at det er vildt fedt, at der kommer flere af den her slags grafiske noveller. De giver en helt anden form for læseoplevelse end en traditionel bog. Bøgerne er fulde af sjove karakterer og monstre, mens historien er let at følge og fuld af aktion. En rigtig god bog at give sig i kast med for de 8-9 årige, hvor tekst og læsning bliver støttet af de mange fantastiske illustrationer. Men det kunne for den sags skyld også være en god bog at læse med en voksen for lidt mindre børn. 

Hvad er dit bedste trick til at holde et barns opmærksomhed under højtlæsning 

Jeg er selv rigtig glad for at give karaktererne deres egne stemmer. Det kan selvfølgelig blive lidt rodet, hvis man læser en bog for første gang, men det er også en del af det sjove. Desuden vil jeg altid anbefale, at man prøver at finde bøger, man også selv kan lide. Det skal være sjovt at læse, også for de voksne! Hvis man læser noget, som man selv er underholdt af, så smitter det også af på dem der lytter. 

Fortæl lidt om dig selv:

Jeg er studerende på Københavns Universitet og læser en bachelor i informationsstudier. Derudover har jeg en erhvervsuddannelse i multimediedesign. Ellers har jeg arbejdet rigtig meget med børn. Jeg har både været lærervikar, svømmetræner og arbejdet i skoletjeneste.  Når jeg ikke er på LÆS, går til kor, spiller brætspil og sysler med kreative projekter foran computeren. Derudover er jeg selvfølgelig meget læse-glad og vild med en god historie. Børnebøger er noget som jeg nok aldrig vokser fra og jeg elsker at læse om store emner i børnehøjde. 

  

 

Materialer