Mød børneværten Ida

08.12.23
Vulkanerne er et af mine yndlingssteder. Kravl ind i Vulkanen og fordyb dig i din yndlingsbog.

Børneetagen LÆS byder på så mange fine steder, hvor der er mulighed for fordybelse. Vulkanen er et af mine yndlingssteder. Det er så fint at se, hvordan børn finder ro og koncentration – både når de sidder derinde alene, og når de får læst højt af en voksen. 

En bog, jeg husker, fra min barndom:

Da jeg var barn, fik jeg læst højt hver eneste dag. Jeg kan ikke pege på én enkelt bog, som den bedste, men jeg elskede at få læst Ole Lund Kirkegaards fortællinger højt – især ”Gummi-Tarzan” og ”Otto er et næsehorn”. Noget af det der fangede mig, har nok været den måde, som Kirkegaard skriver på. Hans fortællinger er altid fyldt med humor, og hans forfatterstil er genkendelig.

 

En god bog fra hylden:

Jeg synes, at Vitello bøgerne er gode. De er skrevet af Kim Fupz-Aaekeson og tegnet af Niels Bo Bojesen. Jeg er især fascineret af, hvordan tekst og illustrationer spiller sammen, og hvordan det støtter børn i deres læsning. Samtidig synes jeg, at det er enormt fint, at synsvinklen ses fra Vitello. Jeg har selv oplevet, hvordan dette fanger børnenes opmærksomhed.

 

Mit tip til at holde barnets koncentration under højtlæsningen:

Når jeg læser højt, leger jeg med mit toneleje og giver karaktererne forskellige stemmer. Jeg har også erfaret, at det hjælper at bruge børnene og deres hverdag, når jeg læser. Hvis teksten er lang, eller hvis der indgår mange svære ord, kan det altså være en idé at stoppe og se, om man kan lave en henvisning til barnets hverdag. Forklar de svære ord, så barnet ikke mister interessen i bogen, fordi det ikke forstår handlingen.

 

Lidt om mig: 

Jeg er studentermedhjælper på LÆS, da jeg ved siden af, læser til folkeskolelærer. Jeg har valgt dansk som hovedfag, da jeg elsker at arbejde med børnelitteratur og sprogstimulering. Jeg glæder mig til at møde jer på etagen.

 

Materialer