Mød børneværten Jeanette

03.06.22
Mit yndlingsområde på LÆS er Bogborgen, området med bøger til den første læsning

Jeg elsker især at kikke på de nye lækre fagbøger med flotte fotos, og så er det bare mega hyggeligt, når der sidder børn og læser i de tre siddeområder, der er formet, som bogstaverne L Æ S. 

Min absolutte yndlingsbog fra jeg var barn er ”Pingvinen Pondus i Zoologisk Have”.

Jeg var, og er stadig, vild med dyr, og jeg kan huske, at jeg var meget fascineret af den der søde, søde kongepingvin med det røde halstørklæde, som gik rundt sammen med dyrepasseren i Zoo. Og så syntes jeg, at det var super motiverende, at bogen var fyldt med ægte fotos af levende dyr i zoo.  Jeg fik læst historien igen, og igen af min mor, og sidenhen har jeg læst den højt for mine egne fire børn. Måske var de knap så fascinerede, som jeg var, men de er også meget forkælede med et kæmpestort udvalg af lækre børnebøger, og er vant til at se dyrefilm i massevis. Det fandtes der kun et beskedent udvalg af der i slut 60´erne. Jeg havde, som rigtig mange børn dengang også en Pondus-sparebøsse, som jeg er ked af, at jeg ikke har gemt, som minde fra dengang. Heldigvis har jeg Pondus-bogen endnu, og den kan stadig lånes på biblioteket! 

Den bedste nyere bog fra hylden

Hvis jeg skulle vælge en god bog fra hylden, skulle det være ”Mor” af Kim Fupz Aakeson. Det er en skøn og sjov historie om en mor, som er ”tyk som en elefant”, og den er illustreret på allerbedste vis af Mette-Kirstine Bak.  

Hvordan holder du barnets opmærksomhed under højtlæsning?

Mit bedste trick til at holde et barns opmærksomhed under højtlæsning er at inddrage barnet i historien fx ved at stoppe op på velvalgte steder for at tale om et ord eller noget af indholdet, som måske er lidt svært at forstå. Nogle gange laver jeg også om på ordene, og læser forkert… og håber, at jeg bliver ”opdaget”. Det synes jeg selv er ret sjovt, og så kan man grine sammen. 

Fortæl lidt om dig selv

Jeg er uddannet folkeskolelærer og skolebibliotekar. En del af mit arbejde er at være børneværtskoordinator, så jeg er bindeled mellem børneværter og andre medarbejdere på biblioteket. Når jeg holder fri, slapper jeg af med at høre pod-casts, lave yoga, og hygge med familie og venner.  

 

 

 

Materialer