Mød børneværten Louise LK

Jeg opholder mig meget i Lydengen og Op-og-ned-skoven.

Det gør jeg fordi jeg mest arbejder om formiddagen og vi der har mange af de helt små brugere, med barslende forældre eller dagplejemødre - og her kan jeg rigtig godt lide at være, fordi der er dejligt lyst at være. Det er hyggeligt at snakke med både børn og voksne, som alle er meget begejstrede over indretningen og tilbuddene på LÆS.

En bog fra barndommen

En bog jeg husker meget tydeligt fra min barndom, er billedbogen "Linnea i malerens have" af Christina Björk, fra 1987, som jeg læste med min mor. Bogen handler om pigen Linnea, som elsker blomster, og hendes ven og nabo Hr. Blomkvist, som sammen besøger Claude Monets have og hus udenfor Paris. De besøger også Musée Marmottan, hvor nogle af Monets allerstørste 'åkandemalerier' er udstillet, og det hele er formidlet så fint gennem den ca. 10årige Linneas øjne. Bogen om Linnea står stærkt i min erindring, fordi mine forældre tog min bror og jeg med til Paris, hvor vi netop så Monets malerier. Da vi inden turen havde læst "Linnea i malerens have", kunne jeg relatere til det hele, og vidste enormt meget om Monet og hans impressionistiske malestil (- langt fra ligner det en åkande, men hvis du går tæt på, er det bare klatter af maling). Jeg glæder mig til en dag at tage mine egne piger med til Paris - og vi skal helt sikkert læse "Linnea i malerens Have" som opvarmning!

Den bedste bog fra hylden

Jeg vil anbefale "Oddvold og Vindøen", som er en billedbog vi har placeret under kategorien 'Venner og Uvenner' på LÆS. Den handler om de to venner fyrpasseren Oddvold og albatrossen Kattegat, som bor på Vindøen. De er begge to lidt bange for at flyve/rejse, men da øen en dag bliver invaderet af nogle bygherrer, der opstiller tusindvis af vindmøller, bliver de tvunget ud på en eventyrlig rejse. Den er underfundig og virkelig flot illustreret. Jeg vil sige at den egner sig bedst til de 7-9årige børn.

Louises tips til højtlæsning

Mine bedste tips er, at læse tydeligt, tonalt, holde pauser og bruge stemmer! Og så tale om det man læser undervejs. Da jeg var barn, faldt min far tit i søvn, når han læste højt af Rasmus Klump (- og jeg forstår ham virkelig godt nu!), det var jo vildt irriterende og ikke særlig befordrende for det, der skulle være en god hyggestund for alle. Så hvis jeg selv er træt når jeg læser højt, eller synes det er en vrøvlet/kedelig bog - så siger jeg det som det er, og så kan man jo tale lidt om det. Hvorfor er bogen trættende/kedelig/vrøvlet? Hvad synes barnet? Skal vi hellere lave et fjolle-rim sammen eller synge en godnatsang? - Eller bare fiske en af yndlingsbøgerne ned fra hylden?

Børnevært og meget mere

Jeg har læst Litteraturhistorie og Kommunikation, og har en master i Kultur- och medieproduktion fra Malmö Högskola. Jeg har tidligere arbejdet på forskellige projekter, og som udviklings- og kulturkonsulent i forskellige kommuner - altid med fokus på børn/familier og børnekultur. Du kan finde mig på LÆS fire gange om ugen.

Mange læsehilsener Louise