Mød børneværten Mai-Britt

Hop ind i husene og læs!

Litteraturstrædet er mit favoritsted på børneetagen LÆS fordi man kan sætte sig ind i husene, være rolig og gå ind i den litterære verden. Der er få muligheder for fordybelse for mange børn i dag – og det kræver bøgerne.

En bog fra barndommen

Vi på Krageøen er en af mine barndomsfavoritter den blev læst højt flere gange. Overfor sofaen, hvor jeg fik læst op hang et maleri i blå og lilla farver. Jeg forestillede mig altid, at det var sådan, der så ud på Krageøen, når solen gik ned...

Den bedste bog fra hylden

Jeg anbefaler Blixens Vintereventyr. For hendes fantastiske greb om sproget og evne til at jonglere med flere lag, temaer og virkeligheder i selv en afsluttet og ’halvkort’ fortælling. Aben er en favorit, men den er en af fortællingerne i Syv fantastiske fortællinger, der også er utrolig.

Mai-Britts tips til højtlæsning

Stil spørgsmål undervejs, så barnet bliver en del af fortællingen selv. Fx Kan du finde trolden (på billede i De tre Bukke Bruse i badeland )? Hvor tror du, Alf er nu (på billede i Alf vil have et kæledyr nu!)? Hvorfor mon kattene har hemmelige kighuller og skjulte faldlemme (Katte og røvere)?

Børnevært og meget mere

Jeg er uddannet historiker fra KU med sidefag som IT-didaktisk designer fra AU. Her på Hovedbiblioteket underviser jeg i digital dannelse, kildekritisk ageren online og i online deltagelse og produktion, derudover er jeg projektleder og bl.a. med til at skabe og afvikle aktiviteter for børn og børnefamilier og skoler.

Mange læsehilsener Mai-Britt