Mød børneværten Maria

Mit yndlingssted på etagen er Historievulkanerne

Inde i vulkanerne kan du sidde i ro og mag og leve dig helt ind i bøgernes verden. Vulkanen kan med god vilje huse mere end én gæst, så det er også et godt sted at kravle ind dele en hyggelig højlæsningsoplevelse med et barn.

En bog fra barndommen

Jeg har altid været fascineret af Tove Janssons fortælling om Mumitroldene. Da jeg var barn, var jeg instinktivt draget af de uhyggelige Hattifnatter, af Mumitroldens opdagelsesrejser og af de mystiske hændelser omkring Mumidalen. Senere hen har jeg som teenager og voksen læst Mumitroldene med lige så stor glæde og fået noget nyt ud af bøgerne hver gang. Og så elsker jeg Janssons fine og detaljerige illustrationer.

Den bedste bog fra hylden

Jeg har lige læst serien ’Myntes Dagbog’ af Stine Stregen. Den handler om Mynte, der på en virkelig sjov måde fortæller og tegner i sin dagbog om sit ret almindelige liv som teenager. Hun kæmper med mangel på smartphone og venner, slankebukser, selvtilliden og de første fester. Den kan læses fra ca. 9-10 år.

Marias tips til højtlæsning

Tal om bogen mens I læser den og lav kreative krumspring, der vækker opmærksomheden på ny. Hvis det er svært for barnet at koncentrere sig om bogens indhold, så prøv at gøre noget uventet, sig et helt forkert ord eller fortæl en røverhistorie midt i det hele, så barnet stopper op og tænker: ”Hov, mon det var en del af historien?”. Og hvem ved, måske ender oplæsningen med at blive inspirationen til jeres helt egen fantasihistorie.

Børnevært og meget mere

Jeg er uddannet i Film- og medievidenskab med speciale i børnefilm og børns medievaner. Jeg har de sidste par år arbejdet med kulturprojekter og festivaler til og af børn og unge – både som projektleder, kommunikationsansvarlig og afviklende tovholder.

Mange læsehilsener Maria