Mød børneværten Mette

08.04.22
Mit yndlingssted på LÆS er alle de steder hvor der er "huler". 

 Huler man kan lege i, kravle ind i og fordybe sig i en bog, som tårnet i ”Op og ned skoven” og de to vulkaner.

En bog fra barndommen

Jeg havde mange yndlingsbøger som barn, så det er ikke så nemt kun at vælge én. Men jeg har altid været vild med bøger, der er fulde af eventyr og magi. En af dem, der gjorde størst indtryk på mig var ”Brødrene Løvehjerte”. Både på grund af den stærke kærlighed mellem de to brødre og det at de rejste mellem de forskellige verdener.

Den bedste bog fra hylden

Så ville jeg anbefale ”Kan du høre træerne snakke”. Det er en skøn fagbog skrevet af den tyske skovfoged Peter Wohlleben. I bogen fortæller han underholdende og humoristisk om meget af den nyeste viden om hvor levende træer faktisk er. Her er både fantasifulde beskrivelser af fakta og små eksperimenter, man selv kan lave. 

Mit bedste tip til højtlæsning

Vær nærværende og nysgerrig: gå på opdagelsesrejse med barnet i ord og billeder. Hvis I kan lide bogen, så læs den gerne flere gange og bruge den kreativt: leg med stemmer, snak om billederne, udvid eller omsæt fortællingen til tegninger, leg eller lignende.  

Hvis du skal læse højt for en større flok: find en bog du selv er vild med og øv dig i at læse den op før I mødes.   

Børnevært og meget mere

Ud over at være børnevært på LÆS, synger og fortæller jeg også på etagen.  Jeg er uddannet kulturformidler, fortæller m.m. og har arbejdet over 15 år på biblioteker og museer med fortællinger, projektledelse m.m.

 

Materialer