Mød børneværten Thomas

Kravl ind i vulkanen og LÆS

Der er mange fine områder på LÆS, men hvis jeg skal pege på et sted, så vil jeg fremhæve Historievulkanen. Jeg har set flere gange, hvordan børn har taget de to vulkaner i brug og gemt sig derinde og fordybet sig i en fortælling. Selvom der kan være støj fra de omkringliggende områder, så er vulkanerne  det perfekte sted at gemme sig og forsvinde ind i bøgernes verden.

En bog fra barndommen

Jeg har ikke én yndlingsbog, men Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter husker jeg tydeligt, og det er stadigvæk en fortælling, som betyder meget for mig. Det er en historie om nogle glade, højtråbende røvere, som lever det frie liv i naturen, hvor mystiske og farlige væsner altid lurer i nærheden. En fortælling om venskab og fjendskab og i sidste ende en fortælling om at sammen er vi stærkest. Jeg husker, hvordan jeg forstillede mig, at kravle ned i hulerne eller bestige klipperne og borgene, som bliver beskrevet i bogen. Mest af alt ville jeg også bare ud på eventyr ligesom Ronja og Birk.

Den bedste bog fra hylden

Du skal læse Nevermoor - Morrigan Crows magiske prøvelser af Jessica Townsend. En forunderlig, spændende og humoristisk eventyrfortælling om en piges umulige skæbne og svære udfordringer. Det er en bog fyldt med farvestrålende karakterer, magiske væsner og uhyggelige skurke. Nevermoor ligger helt klart i forlængelse af Harry Potter, men den er alligevel sin helt egen. En super spændende bog for alle eventyrlystne børn fra 10 år og op. Der er udkommet tre bøger i serien indtil videre, og nummer fire er på vej, yay!

Thomas' tips til højtlæsning

Leg med forskellige stemmer. Lyse og dybe. Læs langsomt og husk at holde nogle pauser en gang i mellem. Gør tale i bogen mere levende, mere realistisk. Tillad afbrydelser og lidt snak under læsningen. Lad børnene komme ud med det de sidder og brænder inde med. 

 Mød mine børneværtskolleger her 

Mange læsehilsener Thomas