Forside på bogen Tingbjerg vision og virkelighed

Ny bog om Tingbjergs arkitektur

26.08.20
Til de arkitekturinteresserede - ny Tingbjergbog på gaden

”Tingbjerg – vision og virkelighed udfordrer den gængse fortælling om det udskældte boligområde. Bogen fortæller en anderledes historie om området med fokus på Tingbjergs arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, og den rehabiliterer Steen Eiler Rasmussen som arkitekt og byplanlægger. Bogen kaster også et blik på fremtidsplanerne for Tingbjerg.  Hermed er den med til at nuancere debatten om en af landets såkaldte ghettoer.” – sådan skriver forlaget Strandberg Publishing om den nye bog. 

Hør én af forfatterene bag fortælle om bogen i den her video med flotte optagelser af Tingbjerg. 

Ikke kun arkitektur i fokus

Tingbjerg er tegnet af den anerkendte arkitekt og byplanlægger Steen Eiler Rasmussen i samarbejde med arkitekterne Sven Friborg, Kai Lyngfeldt Larsen, Jens Christian Thirstrup og landskabsarkitekt C.Th. Sørensen. 
Bogen fortæller hele Tingbjergs historie med vægt på arkitekturen og de kulturhistoriske værdier og indeholder også interviews med nuværende beboere og pressehistorier, der omtaler Tingbjerg gennem tiden.

Bogen er skrevet af professor, arkitekt Mogens A. Morgen, arkitekturhistoriker, ph.d. Jannie Rosenberg Bendsen og arkitekt Birgitte Kleis og flot illustreret med nye fotos af arkitekturfotograf Jens Markus Lindhe kombineret med ældre fotos og skitser og tegninger. Bogen om Tingbjerg er skrevet med udgangspunkt i et forskningsprojekt, som er gennemført ved Arkitektskolen Aarhus.

Kulturen på P1 har interviewet Mogens A. Morgen om bogen - lyt med her.

Vi har et enkelt eksemplar her i huset, som man gerne må komme og bladre og læse i. 

Guidet tur

Forfatter og ph.d Jannie Rosenberg Bendsen viser rundt sammen med direktør i boligforeningen fsb Pia Nielsen 2. oktober. Så er du nysgerrig på Tingbjerg og den kommende byudvikling, så kan du deltage i den guidede tur, som afholdes af  Copenhagen Architecture Festival / CAFx 2. 
Find billetterne til den guidede tur her.