Nyt tv-show starring BIBLIOTEKET Rentemestervej og Blågårdens Bibliotek

Af kk5l
29.06.20
Se med, når DR2's bogprogram går i luften den 12. juli. Programmet er optaget på BIBLIOTEKET Rentemestervej og har bibliotekar Caroline Enghoff Mogensen fra Blågårdens Bibliotek som "gæstestjerne".

Bibliotekerne er litteraturens rum, og vi er vældigt glade for, at DR2 har filmet den nye sæson af bogprogrammet 'Bøger der gør en forskel' på BIBLIOTEKET Rentemestervej. Programmets fem afsnit går i dybden med fem samtidsromaner. Det er skønt med et litteraturprogram - og endnu mere når det er forankret på et bibliotek.

Bibliotekaren får også lov at indtage skærmen. I slutningen af hvert program får seerne en boganbefaling fra bibliotekar på Blågårdens Bibliotek, Caroline Enghoff Mogensen. Mens de fem romaner i fokus alle er nye, danske bøger, kommer Caroline godt ud i krogene både geografisk og kronologisk.

Vi håber, at du vil se med hen over sommeren!

Programmet bliver sendt første gang søndag d. 12. juli på DR2.

Du kan reservere bøgerne via listen nedenfor.

Sendeplan

Iben Mondrups ”Tabita” (12. juli – kl. 21 på DR2)

Mange grønlandske børn blev i 1960’erne ufrivilligt adopteret til Danmark. I nogle tilfælde med fatale følger. Det er et af de børn, Iben Mondrup giver stemme til i romanen ”Tabita”. Men kan en dansk forfatter skrive de grønlandske børns historie? Og giver romanen os en større forståelse for det anspændte dansk-grønlandske forhold? Vært Maria Månson taler med forfatteren, litteraten og et af de børn, der blev adopteret til Danmark.

Asta Olivia Nordenhofs ”Penge på lommen” (19. juli – kl. 21 på DR2)

I 1990 døde 159 mennesker i en brand ombord på færgen Scandinavian Star. Baggrunden for branden er stadig uopklaret og danner bagtæppe for Asta Olivia Nordenhofs roman ”Penge på lommen”. Nordenhof forsøger i sin roman at skabe klarhed over sagens komplicerede akter, kommer med en skarp kapitalismekritik og udruller samtidig Kurts og Maggies ulykkelige kærlighedshistorie. Vært Maria Månson taler med forfatteren, litteraten og to læsere hver sin side af den politiske akse.

Kirsten Thorups ”Indtil vanvid, indtil døden” (26. juli – kl. 21 på DR2)

En ung dansk krigsenke efterlader i 1942 sine to sønner for at tage på rekreation i den nazistiske overklasse i München. Men hvordan er det at skrive på en usympatisk hovedperson? Og giver Kirsten Thorups roman os en større forståelse for livet under nazismen i Tyskland? Vært Maria Månson taler med forfatteren, litteraten og to historikere med speciale i 2. verdenskrig.

Jacob Skyggebjergs ”Der går min klasselærer” (2. august – kl. 21 på DR2)

Mobning, provinsliv og forelskelse. Folkeskolen er omdrejningspunkt i Jacob Skyggebjergs roman ”Der går min klasselærer”, hvor skolelæreren Erling bøvler med både følelsesliv og lærergerning i en jysk provinsby i starten af 00’erne.  Men hvorfor er skolegården ideel som arena for en roman om følelsesmæssig apati, livsfarlig mobning og en stillestående provinsby? Vært Maria Månson taler med forfatteren, litteraten og giver ordet til læserne.

Mathilde Walter Clarks ”Huset uden ende” (9. august – kl. 21 på DR2)

Seriemordere, feminisme og antiracisme. Det er nogle af emnerne i Mathilde Walter Clark filosofiske essays. De store emner belyses gennem farverige anekdoter om en gravplads, hvor knoglerne stikker op af jorden og en gorillastatue, der bliver malet lyserød. Anekdoterne blander sig med personlige erindringer om sommerferier i USA, der ender i grumme historier om seriemordere. Vært Maria Månson taler med forfatteren, litteraten og giver ordet til læserne.