Sydhavnens Bibliotek - Alpakaer, lam og plads til leg og læsning

Besøg Sydhavnens Bibliotek der med sin unikke beliggenhed i naturskønne omgivelser med Børnenes Dyremark som nabo byder på oplevelser for hele familien.

Sydhavnenens Bibliotek ligger i samme bygning som Karens Minde Kulturhus. Biblioteket har for nyligt undergået en mindre ombygning og fået nyt indgangsparti og foyer og et nyt flot orangeri som er indrettet til børn og familier.

Her kan store og små opleve børnenes univers med gode børnebøger, med alt fra pegebøger til eventyr og findebøger og med fine muligheder for oplæsnings-hyggestunder i bløde sofaer. Her kan børn lege, lægge puslespil eller køre en tur i vores nye lokomotiv.

sydhavnens bibliotek, småbørn, børnebibliotek, orangeri

Besøg også resten af biblioteket med masser af bøger til alle aldre, hyggelige kroge og grønne planter.

sydhavnens bibliotek, nyt orangeri, ny foyer

 

Alpakaer, lam, og masser af natur
Syhavnens Bibliotek er placeret i smukke grønne omgivelser med udsigt til Børnenes Dyremark, hvor kaniner, får og heste lever det gode liv og hanen høres gale hver eneste dag!
Sydhavnstippen og Valbyparken nås med få skridt til en udforskning af både vildere og tæmmet natur, og er et oplagt familieudflugtsmål. 

Børnekultur og musiksaloner
Karens Minde Kulturhus rummer også Børnekulturstedet med mange kreative aktiviteter, Kulturhuset med café og musikarrangementer og Lokalhistorisk Arkiv.
Sydhavnens bibliotek har sammen med Børnekulturstedet mange aktiviteter for børnefamilier. Hvert forår og efterår har vi musiksaloner med leg og bevægelse for både de helt små og de lidt større.

Fantasy læseklub for børn
Biblioteket har en Fantasy-læseklub for børn,  som er vilde med fantasy og som har lyst til at mødes og dele læsoplevelsen med andre børn (fra 10 år). Når læseklubben mødes bliver der nørdet igennem med alt fra Harry Potter til Vildheks.
Læseklubben mødes hver fjerde tirsdag eftermiddag og er delvis selvdrevet, men forældre er meget velkomne til at deltage og hjælpe til sammen med børnebibliotekaren. Læseklubben starter op i slutnigen af august. 

Læsehunden Ässmo
Ässmo som er en rar og børneglad hund, der er trænet i at motivere børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier.
Læsehunden er et tilbud til børn fra 1-. – 5. klasse, som har det svært med læsning og bogstaver. En gang ugentligt i 5 – 6 uger mødes barnet, hunden Ässmo og og dens ejer Hanne på biblioteket, hvor vi finder en hyggelig og stille krog, hvor barnet  læser op for hunden.  Det foregår på frivillig  basis via Foreningen Læsehunde og i samarbejde med biblioteket, læs mere på: https://www.laesehunde.dk/foreningen/hvad-er-en-laesehund/

Se læsehunden Ässmo og dens ejer Hanne på det miderste billede herunder: 

 

Børnekulturfestival ”Kultur for en tudse"
Hvert år i slutningen af august  aholdes børnekulturfestivalen, ”Kultur for en tudse” for områdets børn i alle aldre.  Så er der er fuld smæk på i fire dage med alt fra teater, koncerter, rytmik og leg. Festivalen afholdes både inde og ude, i sol og regn og med mange forskellige temaer og hjælp af professionelle og frivillige. Det er en festival, som samler børn, pædagoger, lærere og forældre fra hele Sydhavnen om at sanse, skabe, lytte og opleve kunst og kultur. I tudsedagene, som i år er fra 27. – 30. august, omdanner vi hele Karens Minde, både ude og inde, til en fest for børn i æstetikkens navn.”

Karens Minde Kulturhus blev oprindeligt startet af lokale sydhavnere og de viser stadig en kæmpe interesse og engagement i vores hus.

Links til videre læsning:

http://www.sydhavnstippen.dk/

https://bibliotek.kk.dk/bibliotek/sydhavn

http://www.kmkulturhus.dk

http://www.sydhavnenshistorie.dk/

Er du blevet nysgerrig på Sydhavnens Biblioteks tilbud til børn og vil vide mere skriv da til børnebibliotekar Mette Prip: meprip@kk.dk

Skrevet juli 2019 af børnebibliotekar Mette Prip.

Herunder kan du reservere børnebøger om natur og om nogle af de dyr man kan måske ser hvis man besøger Sydhavnens Bibliotek: 

 

Sydhavnens Bibliotek har fået et nyt småbørnsbibliotek og fælles foyer med kulturhuset.
Sydhavnens Bibliotek har fået et nyt småbørnsbibliotek og fælles foyer med kulturhuset.