Tag børnene med til LÆS - byens nye læseunivers

05.10.20
København har fået et nyt børnebibliotek i verdensklasse. På Hovedbibliotekets 2. sal ligger børneetagen LÆS, hvor krop og læsning er tænkt sammen, så flere børn bliver ivrige læsere. Børneetagen LÆS blev officielt åbnet i lørdags

København har fået et nyt børnebibliotek i verdensklasse. Børneetagen LÆS ligger på 2. sal af Københavns Hovedbibliotek, hvor etagens 1.000 kvadratmeter er dedikeret til børnelitteratur og læsning for børn og deres voksne. Målet er at skabe flere ivrige læsere og være med til at vende udviklingen, hvor for mange børn læser for lidt.

Børneetagen LÆS har 10 aktivitetszoner, der er udviklet efter principper i hjerneforskning og tanker om brug af kroppen i forhold til barnets sproglige- og læsemæssige udvikling samt læselyst, tilpasset barnets alder og udviklingstrin. Det har taget knap et år at ombygge og klargøre etagen og i lørdags kunne kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) endelig erklære børneetagen for åben:

”Begejstringen over ordene, læsningen og de gode fortællinger kan aldrig starte for tidligt. Med børneetagen LÆS får de yngste et læseunivers for netop dem – og det bliver en fest at kunne invitere de yngste indenfor i en verden af fantasi og fordybelse,” siger Franciska Rosenkilde."

Børneetagen LÆS er støttet med 4,4 mio. kr. af Nordea-fonden, der støtter gode liv. Direktør i Nordea-fonden siger Henrik Lehmann Andersen i forbindelse med åbningen:

”Det er altafgørende for hele vores opvækst, dannelse og voksenliv, at vi i barndommen får de bedste muligheder for at udvikle os gennem leg, kreativitet og lyst til at lære. Lige præcis de muligheder giver den nye børneetage LÆS på Københavns Hovedbibliotek. LÆS er en gave til byens børn og en inspiration til mange andre biblioteker, som også brænder for børn og læsning.”

På vegne af Hovedbiblioteket udtaler vicechef for Københavns Biblioteker Sanne Caft:

"Vi er taknemmelige for den støtte som vi har modtaget fra Nordea-fonden. Den har gjort det muligt at bygge et nyt og unikt børnebibliotek i verdensklasse, hvor børn kan blive inspireret til mere læsning på deres præmisser, og hvor voksne kan få mere at vide om, hvordan de støtter deres barns læseudvikling. På Københavns biblioteker vil vi have flere børn til at læse mere, så de er bedre klædt på i skolen og i det senere arbejdsliv. Den udvikling starter med et besøg på LÆS, hvor vi har de bedste historier fra hele børnelitteraturen."

Se mere om børneetagen LÆS