Valby Bibliotek flytter til Toftegårds Plads

11.09.18
De københavnske politikere har netop afsat penge til et nyt biblioteksbyggeri på Toftegårds Plads. Bibliotek, renovering af kulturhus og indretning af plads ventes klar inden 2022.

Nyt bibliotek på Toftegårds Plads skal efter planen stå klar inden udgangen af 2022. Det blev et af mange resultater, da budgetaftalen for 2019 i fredags (den 7. september 2018) faldt på plads. Budget 2019 for Københavns Kommune skal formelt besluttes i Københavns Borgerrepræsentation den 4. oktober 2018.

Læs aftale om Budget 2019 på Københavns Kommunes webside.

Nyt tidssvarende biblioteksbyggeri

Budgetaftalen betyder konkret, at der afsættes 80,3 mio. kr. til at bygge et nyt moderne bibliotek på Toftegårds Plads, der fremover skal være Valby Bibliotek.

”Vi er meget glade for, at Valby Bibliotek nu får en ny og tidssvarende bygning på Toftegårds Plads, hvor vi får bedre muligheder for inspirerende litteraturformidling. Det nye bibliotek skal både være et community, der kan samle hele Valby som bydel, men det skal også være et mødested, hvor der er mulighed for at tage ophold, enten som studiegrupper eller på egen hånd. Og så får biblioteket nogle nye rammer for litteraturoplevelser for børn og unge – vi får langt bedre muligheder for at modtage børnehaver og skoleklasser, end vi har i dag”, siger Rikke Skovbølling Brandt, der er chef for Kultur V, som Valby Bibliotek er en del af.

Kulturhuset får en istandsættelse

Udover et nyt bibliotek er det også en del af aftalen, at Valby Kulturhus igennem en istandsættelse. Kulturhuset bliver nærmeste nabo til det nye bibliotek, og de to institutioner skal fremstå som en fælles brugeroplevelse for københavnerne. Derfor skal eksempelvis funktioner og skiltning hænge sammen.

Der skal også gennemføres en helhedsplan for Toftegårds Plads, hvor man forholder sig til, hvordan pladsen i øvrigt skal udvikle sig. Her spiller det naturligvis en rolle, hvor på pladsen biblioteket præcist kommer til at ligge.

Det nye bibliotek forventes at stå klar på Toftegårds Plads tidligst inden udgangen af 2022.