Bibliotekshuset tidsskriftspolitik.

25.02.11
Bibliotekshuset har valgt at lægge særlig vægt på betjening af børnefamilier, daginstitutioner og skoler. Vi betjener gerne studerende, men vi betoner ”allround-behovet” højere. Børne- og skønlitteratur har en stor plads såvel i det fysiske bibliotek som i tilrettelæggelsen af arrangementer.

Tidsskriftsudvalget afspejler dette, idet vi holder brede, populære tidsskifter indenfor et bredt felt af emner for både børn og voksne. Vi har en stor andel af hobbytidsskrifter, livsstils- og boligmagasiner, da disse tidsskrifter appellerer til mange brugere.

Tidsskrifterne tjekkes jævnligt for udskiftning af titler, der kan udgå til fordel for nye magasiner; enten helt nye på markedet eller nogle, som vi ikke tidligere har haft. Dette sker både på vores og brugernes initiativ. Foruden det faste tidsskriftshold har vi altid et antal præsenseksemplarer af diverse danske og udenlandske tidsskrifter. Disse præsenseksemplarer dækker oftest emner, der ikke dækkes af de faste abonnementer.

Tidsskrifterne opbevares i løbende årgang og gammelt år. Håndarbejdstidsskrifter har dog en længere levetid, idet vi oplever, at der stadig er stort udlån her på de lidt ældre magasiner. Vi bestræber os på at holde samlingen trimmet og ordnet, så brugerne kan finde afdelingen aktuel og indbydende.