Det arabiske nu - Arkitektur, kultur og identitet

Af Københavns Biblioteker
14.03.14
Læs om den den aktuelle udstilling på Louisiana - Museum of Modern Art og se en oversigt over bøger om Det arabiske nu - i sammenhæng med udstillingens emner. Udstillingen løber frem til 4. maj.

På Louisiana - Museum of modern art, kan du for tiden se en pragtfuld udstilling om arabsik kultur. Det er anden gang at museet binder kultur, arkitektur og identitet sammen. Første gang var om nordiske forhold, og denne gang om de arabiske.

Udstillingen sætter bl.a. fokus på nye byer som Dubai, gamle yemenitiske civilisationer og nye arkitektur-projekter, der forholder sig til ørkenen som sted. Den viser, hvordan tegnestuer som Ateliers Jean Nouvel, Paris, X-Architects, Dubai, og Henning Larsen Architects, København, griber ind i regionen med ny-fortolkninger.

Et aktuelt omdrejningspunkt for udstillingen er forholdet mellem det private og det offentlige rum, der i disse år er under stadig forandring både socialt, politisk og arkitektonisk.

Den arabiske verden er først og fremmest bundet sammen af sproget, men der findes andre fælles spor, der både peger på en særlig forståelse for rum og en visuel kultur, der trækker linjer fra kalligrafi over enkle bygningselementer til arkitektur i helt stor skala. Udstillingen Det arabiske nu lægger forskellige af disse fælles spor ud til overvejelse med det ønske, at et billede af 'det arabiske' vil opstå gennem historier fra steder, hvor betydningsfuld udvikling finder sted: Fra Mashreq, som betyder 'øst' eller 'der hvor solen står op' (Libanon, Syrien, Irak, Jordan, Kuwait, Israel, Palæstina og til dels Ægypten) og Den arabiske Halvø (Saudi Arabien, Qatar, De Forenede Arabiske Emirater, Yemen, Oman, Bahrain) til Maghreb, 'vest' eller 'der hvor solen går ned' (Algeriet, Tunesien, Libyen, Marokko, Mauretanien, Sudan).

Se også disse sider på vores website:

https://bibliotek.kk.dk/temaer/baggrundsviden/blog/egypten-hvorhen

https://bibliotek.kk.dk/temaer/litteratur/blog/laes-bogen-foelg-bloggen

https://bibliotek.kk.dk/biblioteker/hovedbiblioteket/blog/draebte-sheherezade

 

Litteratur:

Nedenfor kan du se en række henvisninger til en bøger, som dækker de samme områder arkitektur, kultur og identitet i den arabiske verden.

for at skrive en kommentar.
Materialer