Fundamental historie. Fra krig til krig, tiden 1914-1945. En fagbog.

Bogen giver et rigtig godt og let forståeligt overblik over hvad førte til de to verdenskrige og hvad der ellers skete i den periode, så man ikke bare sidder tilbage med alle de historiske begivenheder uden rigtigt at forstå hvorfor de skete.

Den gennemgår forskellige tider i historien tematisk, og ikke kronologisk, så man får en god forståelse af de sammenhænge og interesser der skaber historisk udvikling.

En ting der gør den særligt spændende er at den ikke ligger fingre imellem i udlægningen af historien. Det gør at man for mange fakta med som ellers ofte bliver censurerede væk. For eksempel finder man ud af at Churchill var stor fascist-sympatisør; noget der er gået i glemmebogen de fleste steder.

Man kan med fordel bruge bogen som supplement til historietimer på gymnasieniveau, men den er også spændende som normal fritidslæsning. Hvis man ikke har tid til at læse den hele på en gang kan man også sagtens vælge enkelte dele ud som er af speciel interesse eller relevans (hvad jeg selv gjorde).

Læst og anbefalet af Tor Bang, Sønder Boulevard

Du kan reservere bogen her:

 

for at skrive en kommentar.
Materialer