avisforsider

Digitaliserede aviser

13.04.15
Få direkte adgang til historiske, digitaliserede aviser og se, hvordan man oplevede de store begivenheder i samtiden. Se den debat, der gik forud for kvindernes valgret, salget af De Vestindiske Øer, Københavns bombardement og meget mere. Find boganmeldelser, og se hvordan de blev modtaget i samtiden. Dyrker du slægtsforskning og vil finde gamle nekrologer, lykønskninger m.m. er det også blevet en mulighed med Mediestream.

32 mill. sider er ved at blive lagt ud på nettet til brug for alle i Danmark. Der er fri adgang til at læse artikler indtil 1915 hjemmefra. Øvrige aviser kan læses på Det kgl. Bibliotek, Statsbiblioteket og Det danske Filminstitut. Se listen over de aviser, der er adgang til p.t. her

Aviserne er digitaliserede, og der kan derfor søges frit i teksten. Du får adgang via www. mediestream.dk
På Mediastream har du også adgang til at søge og se video fra Folketingets forhandlinger,udvalgsmøder, høringer og samråd. Søg f.eks. på betalingsring og se og hør, hvad der blev sagt i Folketinget og Trafikudvalget.