10 fremragende danske krimiforfattere, du måske aldrig har hørt om

02.07.20
Jesper anbefaler krimier af danske forfattere, du måske aldrig har hørt om.

Under corona-nedlukningen anbefalede Jesper, bibliotekar på Blågårdens Bibliotek, krimier fra eReolen af nogle af de danske krimiforfattere, som ikke topper bestsellerlisterne (endnu). Mens den sædvanlige håndfuld krimikendisser interviewes på morgen-tv, skriver disse 10 forfattere nemlig stærke krimier og thrillers, som går under mediernes radar. Men dét skal være løgn – derfor har vi samlet anbefalingerne.

1. Walther Rebernik: 'Jæger' (Byens Forlag, 2019)
    Hårdkogt debut med spænding, sex og stoffer i Københavns underverden. Strøg til tops på Mofibo.

2. Claus Lohman: 'Under overfladen' (Aronsen, 2018)
    Gådefulde, actionfyldte mysterier på eksotiske steder med en naturvidenskabelig vinkel. 1’er i serie.

3. David Garmark: 'Rød tåge' (Montagne, 2019)
    Mystik, overtro og en drabssag med rituelle overtoner. 1’er i serie

4. Thomas Bagger: 'Den permanente' (Montagne, 2019)
    Århus, seriemordere og en ung, talentfuld forfatter, der sammenlignes med Jo Nesbø. 1’er i serie.

5. Rikke Dahl: 'Som om vi aldrig rigtigt fandtes' (Turbine, 2019)
    Hvad skete der egentlig dengang i vennegruppen i gymnasiet? En opslugende historie.

6. Tommy Thorsteinsson: 'Ensom ulv' (Forfatterskabet, 2017)
    Lær drabsefterforsker Anna Blaafalk at kende i denne tempo- og spændingsfyldte serie-1'er.

7. Johan Ottosen: 'Stenens tid' (Bukefalos, 2019)
    Er du til Indiana Jones-agtig spænding og Dan Brown-agtige gåder og mystik? 1’er i trilogi.

8. Stephan Garmark: 'Pige under vand' (Dreamlitt, 2018)
    En sand pageturner om noget så usædvanligt som en århusiansk dusørjæger. 1’er i serie.

9. Claus Hagstrøm: 'Solstrejf' (Dreamlitt, 2017)
    Sex og mord i et hæsblæsende tempo. 1’er i serie.
  10. Søren & Morten Ellemose: 'Københavns Brand' (Forfatterskabet, 2019)
    Da 1’eren her er en genudgivelse, findes der allerede fire bind i serien om den mystiske terrororganisation Manus Albino.