holdbillede_indkøbsteam_2017

10 vi glæder os til uge 4 2018

23.01.18
Indkøbsteamet glæder sig til både kogebøger og kloge bøger og klassisk musik og en hel del andet.

Jeg glæder mig til...

...Bent Hallers nyeste roman: Djævelen i dammen og handler om drengen BiWer, som opdager at han har haft  en søster, der er druknet i dammen. Han aner, at det er derfor bedstefar er så afvisende og sur og beslutter sig for at hele sin  bedstefar. En stilfærdig og smuk roman. - Lone (børn)

...Skynd dig langsomt fra Zetland. Zetland laver mange fine små udgivelser, bl.a. den virkelig gode Den der råber lyver. Skynd dig langsomt handler om det moderne menneskes forhold til sit arbejde, om forholdet imellem arbejde og fritid og om, hvordan ro og fordybelse er essentielle begreber at huske på her i dynamikkens og omstillingsparathedens tidsalder. - Ida (fag, voksen)

...at følge ”Sandheden om sukker går i køkkenet: 60 kompromisløse opskrifter” af Anette Sams og Majbritt L. Engell. Sams tidligere bog ” Sandheden om sukker: alt, du skal vide om sukker for at opnå solid sundhed: undgå inflammation, smid kiloene og styr uden om livstilssygdomme” er et stort hit, men mange har savnet praktiske madplaner og opskrifter. Det indeholder denne nye udgivelse, ligesom den også indeholder en opsummering  af den første bogs teori, så nye læsere kan også begynde her. –Cæcilie (fag, voksen)

...… middelalderensemblet Sequentia, der synger Hildegard von Bingens Symphonia armonie celestium revelationum. Ensemblet er meget dygtige og har udforsket middelaldermusikken, både den kirkelige og den verdslige, i over 40 år. De gode stemmer, originale instrumenter og smukke melodier rører mig og giver ro. – Christine (klassisk)

...at lytte mig frem til, hvorfor den lyrisk begavede jazzpianist fra Seattle, Aaron Parks, har sat sig bag den svenske Almaz Yebios stemme på albummet med den forpligtende titel Art of song. - Mads (jazz mm.)

...Kari Hotakainens roman: Åndehul. Finsk litteratur har rigtigt meget godt at byde på. Denne skæve og fine roman handler om en politikommissær, som selv ikke til korsang kan slippe for tilståelser og sære betroelser. Hotakainen er tidligere modtager af Nordisk Råds Litteraturpris. - Marianne (skønlitteratur)

...”Breve fra Vestre fængsel” af den franske forfatter Louis-Ferdinand Céline, som bl.a. er forfatter til hovedværket ”Rejsen til nattens ende” (1932). Forfatteren flygtede til Danmark i 1945, hvor han søgte politisk asyl, men i stedet blev fængslet. I brevene henvender Céline sig til sin advokat, politidirektøren, forfatterkolleger, forlæggere og eks-elskerinder. Udgivelsen er et vigtigt indlæg i debatten om forholdet mellem værk og forfatter, i lyset af Célines racistiske tilbøjeligheder. - Sara (skøn)

...at høre de sange jeg kender og at lære nogle nye. En snes danske viser af Carl Nielsen med vokalensemblet Musica Ficta dirigeret af Bo Holten er med garanti fuld af vellyd. – Christine (klassisk)

...Hjælp Tim med at huske 10 ting. Hukommelsestræning for børn fra 6 år. Trekker Tim rejser jorden rundt med rygsæk, og han skal huske 10 ting til hver rejse. Hjælp ham med at huske det hele, og træn din egen hukommelse! Tim rejser rundt i verden og skal på hver tur huske ti ting. Efter hver historie er opgaven at huske hvad det er der mangler, og for hvert kapitel mangler der en ting mere. Til hver historie introduceres en hukommelsesteknik. Bogen skulle fungere rigtig godt og gøre hukommelsestræning til en leg.
- Pernille (børn)

...et gensyn med 2. verdenskrigsfilmen ’Dunkirk’. En film som er suveræn på stort alle effektsider: lyd, klipning, fotografi og et exceptionelt soundtrack, som er med til at underbygge spænding og handling. - Bent (film)

...Hvem har ikke lyst til at læse en roman med denne spøjse titel ” Buemundet guitarfisk”, og så er det oven i købet ”en prekær komedieroman”. En tåkrummende roman om en mand i krise.  Forfatteren hedder Nikolaj Zeuthen og han har humor. - Sonja (børn).