holdbillede_indkøbsteam_2017

10 vi glæder os til uge 5 2018

30.01.18
udkantsgyser, barok på akkordeon, nordiske guder, vesterbro, tænkepause,

Jeg glæder mig til...

...John Kenn Mortensens ”Små onde svin”, som har fået lovende anmeldelser, det tegner til at blive en god læseoplevelse om venskab og gys i udkants Danmark. En undergangsroman om unge på Lolland. Bogen har et indbydende layout med en letlæselig typografi. Illustreret i forfatterens velkendte streg. Dark Fantasy for unge fra 12 år. -Emilie (børn)

...at svælge i rå såvel som smukke motiver fra Vesterbro i udgivelsen ”Vesterbros gader” samt til nyeste titel i serien Tænkepauser,Sorg”. Et tema, som også for nyligt er blevet behandlet i en række interessante dokumentarer på DR. - Sara (faglitteratur)

...en plade med kun eet nummer på 50 minutter: Enso (en cirkel som udtrykker dét øjeblik, hvor sindet er frit til at lade kroppen skabe - i zenkunsten er det en disciplin i sig selv at male en "enso" med et eller to utvungne strøg). Det er den svenske trompetist Goran Kajfes, som har samlet holdet Tropiques og resultatet er jazz-rocket minimalisme (som fik en svensk anmelder til at tænke på Terry Rileys A rainbow in curved air). - Mads (jazz m.m.)

...en ny bog om de nordiske guder med illustrationer af Johan Egerkrans. Samlingen Nordiske Guder har fantastiske illustrationer og målgruppen er bred, dvs oplæsning fra 6 år og selvlæsning fra 10 år. Et faglitterært værk af høj kvalitet. - Lone (børn)

...at udfordre mig selv og næraflytte Scarlattis sonater for klaver - på "udbygget harmonika", i.e. akkordeon. Den var faktisk ikke opfundet på Scarlattis tid (barokken) og vores hjemlige virtuos Bjarke Mogensen tager sig også andre friheder med materialet. - Mads (klassisk)

...en tegneserie/graphic novel: Usynlige Emma af Terri Libenson. Emma og Klara på 13 år fortæller hver sin historie om den samme skoledag. Den usynlige Emma og den populære Klara  mødes og historien tager en uventet drejning – et humoristisk hverdagsdrama. - Lone (børn)

Mødre, døtre, søstre af debutanten Emma Bess. En bog med smukke, sanselige og til tider let foruroligende noveller om kvindelige familiære relationer og det unge kvindelivs overgange fra barndom over ungdom til moderskab. Interessant debut, der bliver spændende at følge. –Cæcilie

...Heksenes kamp af Line Kyed Knudsen. Jeg var vild med gyset i den første bog Heksens Forbandelse og med at den foregik i og omkring en svensk ødegård i skoven.  Serien kan sammenlignes med den ældre hekseserie af Phyllis Reynolds Naylor:  Heksens søster, men tilsat moderne gyser stemning a la "The Blair Witch Project”.  - Pernille (børn)

...Jim Lauderdale, som har leveret sange til flere af countrymusikkens store navne, bl.a. George Strait og Dixie Chicks. På hans seneste album 'London Southern' blander han som så ofte mange forskellige stilarter, men med country'en som kerneelementet. Albummet består udelukkende af originale sange, af eksempelvis Chicago, Byrds, Van Morrison og Curtis Mayfield. - Bent (rock m.m.)

…Lyden af en hånd der klapper af Richard Flanagan. Den gravide Sonja vender efter tyve år tilbage til Tasmanien for at genoptage kontakten med sin far. En barsk, sansemættet roman om gæstearbejderliv og krigstraumer, der vil gøre indtryk på alle samfundsinteresserede. Flanagan har tidligere vundet Man Booker prisen for sin roman Den smalle vej til det dybe nord. - Cæcilie (skøn)