19 lækkerbiskener for historienørder

Er vejret gået gak? Har det altid været det? De spørgsmål og mange flere behandles i 'Vildt vejr' fra den prisbelønnede serie '100 Danmarkshistorier'. I denne måneds Nyt på hylderne kan du høre bibliotekar Mads Kusk fortælle om dette stykke skarp formidling af klimapolitikkens og vejrets historie -- og læse mere om, hvorfor du måske skal overveje at tilbringe påskeferien i selskab med en stak korte, velformidlede nedslag i nationens historie.

Vild vejrhistorie

Det mere og mere vanvittige vejr er blevet debatteret heftigt de seneste 10-12 år.  I den kompakte 'Vildt vejr' angriber historiker Bo Fritzbøger emnet via danmarkshistoriens linse, og hvis du er til skarp, faglig formidling, mener Mads Kusk fra Valby bibliotek, at den bog vil være noget for dig. Hør mere om 'Vildt vejr' i videoen ovenfor.

Prisbelønnet serie for historienørderne

Er du forfalden til historieformidling i et kort, engagerende format behøver du dog ikke stoppe her. 'Vildt vejr' er nemlig bog nr. 17 i serien '100 danmarkshistorier'; en serie af i alt 100 korte nedslag i danmarkshistorien, som i marts modtog historiefestivalen Historiske Dages Fornyelsespris 2019. Med udgangpunkt i et enkelt år i danmarkshistorien dækker hver bog så diverse emner som Beatlemania, Svenskekrigene og indvandring i velfærdsstaten. Nedenfor kan du se de 19 bøger, som pt. er udkommet -- og bestille dem til afhentning på et bibliotek nær dig.

100 danmarkshistorier i 'Bag om København' og 'Kundskabens Hotel'

Er du interesseret i danmarkshistoriens mørke side? Så kan du med fordel udforske 100 danmarkshistoriers "Det første fængsel" af Johan Heinsen, som tages under behandling både i Københavns Bibliotekers podcast "Kundskabens Hotel" og nyhedsbrevet "Bag om København". 

Læs om strafarbejdsanstalten Trunken i "Bag om København"

Lyt til podcasten "Kundskabens Hotels" spot på de første københavnske fængsler

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Nyt på hylderne" for tips til de nyeste (historie-)bøger på Københavns Biblioteker