2. verdenskrig set med danske øjne

Krigen, som for altid har ændret historiens gang.

I år er det 75 år siden, at 2. verdenskrig sluttede. Det var en krig uden sidestykke i historien, hvad angår grusomhed og antallet af ofre. 

Levende og spændende skæbneportrætter

Igennem tiden er der udgivet enorme mængder af bøger om 2. verdenskrig, som fortæller om krigens mange ofre og bødler. Vi har udvalgt 14 romaner, én digtsamling og et par graphic novels om 2. Verdenskrig set med danske øjne. Bøgerne skaber hver især levende og spændende portrætter af forskellige skæbner under krigen og sætter ord på de dybe aftryk 2. verdenskrig har sat i vores kultur og land.

Modstandsaktioner, flugt over Øresund og krigens grumme vanvid

Læs blandt andet om det unge kærestepar Ebbe og Karen, der sammen med nogle andre jurastuderende går ind i modstandsarbejdet i romanen ”De døde og de levende” af Ben Q. Holm. Aktionerne bliver hurtigt dristigere og farligere – og en aften går det galt.
Bliv grebet af beretningen om de danske jøders flugt over Øresund i oktober 1943 og deres efterfølgende liv i Sverige i Otte Gelsteds eftertænksomme reportageroman ”Jøderne i Husaby”.
Eller læs om enken Harriet fra Danmark, der under krigen rejser til München, hvor hun kæmper med at finde fodfæste efter tabet af sin mand i Kirsten Thorups nye flotte, grumme og poetiske roman ” Indtil vanvid, indtil døden”.
Du kan finde alle bøgerne på listen nedenfor: