5 bøger, der bringer sommerens savnede varme solstråler til dig

I denne kolde tid er sommersolen savnet. Her er 5 bøger, der kan bringe dig tættere på sommerens varme.

 

Ida Holmegaard: Emma Emma
Fin og poetisk lille roman om barndomsveninderne Agnes og Emma, der efter nogle års adskillelse tilbringer sommerferien sammen i København, og denne sommer er der hedebølge. Badetøj, smeltende is og overfyldte strande fylder denne stille stemningsfulde beretning om venskab og kærlighed, som med garanti får sommeren til at føles tættere på.

 

Sue Monk Kidd: Biernes hemmelige liv
Fra hedebølge i København til USA's varme sydstater. "Biernes hemmelige liv" er historien om en begavet, men ensom og skyldtynget hvid pige Lily på 14, der stikker af fra sin brutale far og i stedet finder ly og tryghed hos en flok sorte kvinder, der er biavlere i South Carolina. Romanen foregår i 1964, hvor de sorte fik borgerrettigheder, så raceuroen rumler i baggrunden. Velskrevet og varm læsning.

 

Karen Russel: Sumplandia!
Vi bliver i USA's sydstater og fortsætter rejsen mod solen til Florida til Alligatorparken Sumplandia, der bliver drevet af en lille familie, hvor hovedattraktionen er moderen Hilola Bigtree. Turisterne strømmer til den lille ø, men da moderen pludselig dør, vokser problemerne. En stærk og bevægende fortælling om et barns modige rejse mod de voksnes rækker.

 

Mariko Tamaki: Den her sommer
Rose tilbringer sommeren ved Awago Beach som altid. Hun mødes med veninden Windy, og sammen får de ferien til at gå. Alt er dog ikke som det plejer. ”Den her sommer” er en grafisk roman tegnet i en enkel men stemningsfuld streg, der bringer en varm men også melankolsk sommerlig stemning frem.

 

Maria Wandel: Hemmeligheder alle vegne
”Hemmeligheder alle vegne” er også en slags grafisk roman med smag af sommer. Teksterne og billederne i bogen danner til sammen en kunstnerisk og poetisk fortælling om længsler og kærlighed i et univers af palmestrande og tropisk stemning. Det er fascinerende, dragende og fyldt med hemmeligheder.

 

Spørg biblioteket