Bah humbug og andre historier til juleferien

"Bah humbug" sagde Ebenezer Scrooge om julen i Dickens Et juleventyr, mød ham og en masse andre i vores liste over 10 bøger til juleferien

Fem historier som giver julestemning

Nu det jul igen og nu det jul igen og vi kan ikke få nok af julehistorier, mens vi traller Bjældeklang i en døs af æbleskiver, pebernødder og de tre vise mænd. Vi har udvalgt fem historier, som med garanti vil være julestemningsskabende fuldtræffere.

Vi holder af de gode gamle traditionelle, som "Et juleeventyr" og "Legenden om juleroserne", om en julefornægtende gammel gnier, der heldigvis bliver klogere (truslen om ens nært forestående død er sært motiverende) og Abbed Hans, som på besøg i en røverkule, måske får lov at opleve miraklet julenat, hvor Göinge skov forvandles til den smukkeste have.

De nyere julehistorier kan nu også noget. I "Ridderen fra Danmark" får vi historien om, hvorfor vi pynter med lys på grantræet juleaften . I den humørfyldte "Himlen over København" lammer et voldsomt snevejr byen op til jul og skaber kaos i seks menneskers liv. Familiejul i Skotland? Ja tak, bare ikke for 38 årige Emily, som lige har opdaget at hendes kæreste er gift og derfor ender med at tigge sin meget irriterende (men unge og lækre) nabo om at spille kæreste, så hun ikke skal tage alene "Hjem til jul".

Fem historier som giver et julepusterum

Hvis du har fået nok af at springe buk over adventskransen, glide i gløggsjatterne og gentage mantraet om ”at det er tanken der tæller”, mens du kampsvedende krammer moster Odas ønskeseddel og tvangsnynner Last Christmas for 223. gang. Så bare rolig! Vi har også fem gode bøger, der giver en garanteret kravlenissefri læsepause.

De historiske

Tag med tilbage til 1880’ernes København i "En uretfærdig tid", hvor en grufuld arbejdsulykke åbner Nellys øjne for de kvindelig arbejderes forfærdelige arbejdsvilkår, og starter en livsfarlig kamp for rettigheder og retfærdighed.
Far vild i de dybe mørke skove på grænsen mellem Sverige og Finland, sammen Lina og eneboeren Taneli og de andre skovfinnefolk, som lever i pagt med naturen, fuld af magi, overtro og bjørnejagt, og find ud af hvorfor "Der vokser et træ i Mostamägg".
 

Familien og andre dyr

Novellerne "At træde på en slange & forsvindinger" kredser om forvandlinger og hemmeligheder, tilsat et generøst stænk magisk realisme. Vi møder Nekoma, hvis storebror er forsvundet, og hans kæreste Hiroko skrumper og bliver mindre og mindre (hun har i hvert fald ikke spist julemad...)
I "Stiklingen" rejser en ung islandsk mand til et kloster i Sydeuropa for at genoprette klostrets legendariske, men nu forfaldne rosenhave. Den pige, som han uforvarende fik en datter med på Island, dukker op sammen med barnet, og han må forholde sig til sin nye rolle som far - og måske kæreste…
Efter en sexskandale forlader TV-værten Allis sin mand, og flytter ind hos Sigurd Bagge som hans hushjælp. Han har dog sine egne hemmeligheder og bærer ligesom Allis på både skyld og skam. I det tavse hus hersker der en klaustrofobisk stemning og "Fugletribunalet" er neglebidende spændende til sidste side!

Bah humbug og god jul fra alle os til alle jer

Er du til litterær luksus?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Førstevælger og vælg "Bestsellere og anmelderdarlings”

Så tilmeld dig nyhedsbrevet Førstevælger og vælg "Bestsellere og anmelderdarlings”