Blågårdens Bibliotek nomineret til Blixenprisen 2022

02.06.22
Københavns Bibliotekers frække lillebror, Blågårdens Bibliotek, har siden 2019 sprøjtet litterære vittigheder i form af memes ud på Instagram, til stor moro for litteraturnørder. Nu er de tre litteraturformidlere bag de populære memes nomineret til Blixenprisen 2022.

For sjette gang hylder Blixenprisen i år de største litterære præstationer i Danmark, og denne gang er tre ansatte fra Københavns Biblioteker blandt de nominerede til "Årets litteraturformidler": Caroline Enghoff Mogensen, Ditte Ernskov Christensen og Rasmus Riiskjær, som hver uge i fællesskab producerer de populære memes der er at finde på Instagramprofilen 'blaagaarden'.

Blågårdens memes består typisk af screendumps fra populære tv-programmer, som bliver revet ud af kontekst og gjort til litteraturformidling. De 17.000+ følgere på Instagram griner af de referencer de forstår og bliver ægget af dem de ikke forstår. Det er i hvert fald idéen. Profilen Blaagaarden har fået opmærksomhed i diverse aviser og magasiner og var sidste år nomineret til AOK-prisen i kategorien Byens Bedste Litteraturoplevelse. I år er profilen også nomineret til iBYEN-prisen og den fornemme Blixenprisen 2022 i kategorien Årets Litteraturformidling. 

Her kan du tjekke Blågårdens Instagram-profil ud og få dig et godt litterært grin

Blixenprisen

Blixenprisen er en nyere, dansk litteraturprisfest, som blev indstiftet i 2015 af Danske Skønlitterære Forfattere og Dansk Forfatterforening. Blixenprisen hylder hele litteraturbranchen og det danske sprogs videreudvikling, hvad enten det nydes i fysisk form, som e-bog eller lydbog. Blixenprisen fejrer bøgerne og alle dem der skaber, formidler og udvikler dem. De 15 priskategorier omfatter alt fra årets roman, oversættelse og biografi til årets boghandel, krimi og talent. 

Blixenprisen 2022 finder sted d. 18. juni i Store VEGA, og årets vært er Jeanett Albeck. 

Her kan du læse mere om Blixenprisen og se en liste over alle de nominerede