Bøger du skal læse om Første Verdenskrig

Bliv klogere på krigen, der kom til at forandre en hel generations drømme, værdier og verdenssyn og markerer indgangen den moderne verden.

Første Verdenskrig bliver kaldt 'Den Store Krig' og varede fra 1914-1918. Krigen blev en skillelinje i især europæisk historie. Mange ting sluttede med krigen og mange ting startede med krigen. Krigen kom til at forandre en hel generations drømme, værdier og verdenssyn og markerer indgangen den moderne verden. 

Krigen tvang mange lande til at tænke i diverse former for udvikling og satte derfor for alvor skub i teknologiske landvindinger, der kom til at præge tiden fremover og blandt andet fik stor indvirkning på hvorden Anden Verdenskrig blev udkæmpet. 

Ingen anden enkelt dag i hele Første Verdenskrig kostede så mange sønderjyder livet som ”Den sorte Dag ved Moulin” – den 6. juni 1915. Men hvad skete der egentlig denne blodige sommerdag i Nordfrankrig? Og hvorfor gik det så galt for regimentet? Bliv klogere på Den sorte dag ved Moulin og på Første verdenskrig i det hele taget i disse bøger: