Chick litt & Cocktails

Fredag den 19. juni skulle Chik litt og cocktails på Crowne Plaza i Ørestad være afholdt, men desværre måtte det udsættes - vi vender stærkt tilbage i efteråret. Men her og nu, skal du ikke snydes for god romantisk feelgood eller en god bog uden de romantiske anslag. Her kommer vores sommer anbefalinger til dig.

Thea fra Ørestad Bibliotek anbefaler

Jeg er grundlæggende en nysgerrig læser, der elsker både de dybsindige litterære oplevelser, de lette underholdende og selvfølgelig altid lige kan læse en god krimi (som jeg vil anbefale nogen af til vores næste arrangement)

Tre blandende bolsjer om familieliv/generationer/søskenderelationer - to internationale bestsellere og en helt speciel dansk forfatter

Chloe Benjamins debutroman "De udødelige" er en rigtig fin og anbefalelsesværdig skæbne- og familiesaga. Fire søskende får som børn en profeti, der forudsiger deres dødsdag og det trækker dybe spor gennem deres liv og den måde, de vælger at leve det på. Det kan lyde dystert, men fortællingen og de fire søskendes skæbner der foldes ud, fungerer fremragende.

"Oplyst" er en fantastisk og stærk erindringsroman, om en meget ualmindelig familie. I den selvbiografiske roman reflekterer Tara Westover over hendes opvækst i en mormonsk familie bestående af en stærkt troende og paranoid far, hendes driftige og underdanige mor samt seks ældre søskende. Tara vokser op uden fødselsattest, skolegang og lægehjælp, men formår med en helt speciel viljestyrke at trodse familien, opnå en doktorgrad i historie og finde sig selv i en helt anden verden end hun kommer fra.

Vinder af læsernes bogpris 2020 "En lykkelig slutning" er Maren Uthaugs tredje roman og der er skruet endnu mere op for den rå humor og sarkastiske tone. Bedemandslægten Christiansen følges gennem syv generationer og begravelsesritualer og menneskers omgang med døden gennem 200 år bliver beskrevet både lærerigt og meget underholdende. Det er en super god (og anderledes) slægtsroman og en af de bedste danske bøger jeg har læst i 2020!

Helle fra Ørestad Bibliotek anbefaler

I min læsning holder jeg mest af at blive ramt af smukke ord og sætninger, jeg kan tage med mig videre. Det gør ikke noget, det river lidt, og jeg er ikke bange for mørket. Jeg kan lide almindelige menneskers små og store krige, eksistentielle problemstillinger og stille, langsomme bøger, derefter endt læsning alligevel formår at blæse mig omkuld med en stærk og intens fortælling.

Stine Pilgaard: ”Meter i sekundet” Jeg misunder dem, der endnu har ”Meter i sekundet” til gode. Hun skriver fantastisk, hende Stine, lad det være sagt med det samme. Skarpt og rammende, så man lige dele kluk-ler og røres. Med sug i maven, stik i hjertet og øjne der fyldes med vand. Romanens fortæller er en ung kvinde, der for nyligt er flyttet til Vestjylland med sin kæreste, der underviser på en højskole. De er blevet forældre, hun prøver at tage kørekort og bruger ellers sin tid på, med noget besvær, at falde til i det lille samfund, mens hun passer sit job som brevkasseredaktør. Tænker du, det lyder kedeligt? Det er alt andet, jeg lover det! Skal du kun læse én bog denne sommer, så lad det være denne!

Kim Fupz Aakeson: ”Bådens navn” Susse er 59, gift med Mogens og nærmer sig pensionsalderen, Hun er fængselspræst, fortvivlet og har ondt i livet. Hun spekulerer meget over, om hun og Mogens har det godt, det synes hun ikke, hun er faktisk ganske udpræget træt af ham. Også af ham. For Susse er træt af det hele. Og nu vil han udleve sin drøm og købe en båd. Susse er imod, hun kan ikke lide at sejle, men båden bliver købt og Susse sejler med. En skæbnesvanger dag falder Mogens over bord, og Susse gør ikke som hun har lært. Hun sejler i stedet væk! Denne lille perle af en bog er måske nok letlæst, men den gemmer på en rigtig fin læseoplevelse, og er både dyb, morsom og giver stof til eftertanke.

Sofia Lundberg: ”Et spørgsmålstegn er et halvt hjerte” Ingen sommer uden en svensk roman, nej, vel?! Elin bor i New York, er gift, mor til en ung datter og stjernefotograf. Hendes ægteskab halter; ved første øjekast, fordi hun virker mere gift med sit arbejde, end sin mand, og forholdet til datteren bærer også præg heraf. Ved hjælp af flashbacks, går det dog mere og mere op for læseren, at der er noget andet på spil. Elin er fanget af sin fortid, og en konfrontation er uundgåelig. Da hendes mand flytter ud, går datteren hende på klingen, og hun får med besvær vristet lige akkurat nok ud af hende til, at hun får hende overtalt til at tage tilbage til Sverige. Efter mange års forsinkelse skal fortiden gøres op. Perfekt læsning i sommerhuset, på stranden, terrassen, eller hvor du nu har lyst til at nyde en velskrevet og interessant roman.

Rikke fra Østerbro Bibliotek anbefaler

Jeg er storlæser af romantiske bøger og gerne også de lidt mere sexede bøger. Det er bøger man kan slappe af til,  og som man kan drømme sig lidt væk til. Mange af bøgerne er lidt urealistiske, men det gør ikke noget, for jeg elsker det urealistiske når det er romantiske bøger. Jeg har valgt bøger som er rigtig gode til sommerlæsningen eller de lange mørke efterårsaftner. Rigtig god fornøjelse! jeg håber du kan lide bøgerne.

Den ugifte hertug af Julia Quinn (bog 1 i en serie på 8) Daphne Bridgerton er begavet og smuk – alligevel siger hun nej til ægteskabstilbud fra bejlere – Men så kommer den unge hertug Simon Bassett til byen og alt bliver forandret. Vi er i London 1813, og Daphne og Simon lægger en snedig plan, da Simon heller ikke er så meget til ægteskab. De to indgå en falsk forlovelse indtil den rette type endelig får øjnene op for Daphne – og for Simons vedkommende, vil overklassens ægteskabsgale mødre forhåbentlig holde sig væk. Men som ugerne går, bliver det svære for de to at skelne mellem skuespil og virkeligheden. Romantik og humor i en højere forening, det er læsning når det er allerbedst!  

Begynderheld af Kate Clayborn Dette er første bind i en serie på 3, serien handler om 3 veninder der vinder den store million i lotto. Kit Averin som vi møder her i bogen, er naturvidenskabelig akademiker med et godt job på det lokale universitet. Hun er sin egen, så da den ualmindeligt charmerende Ben Tucker dukker op og forsøger at rekruttere hende til et vildt nyt job, må hun gentænke hele sin situation. Romantisk og sexet, kan stærkt anbefale serien.

If I never met you af Mhairi McFarlane Helt ny bog af Mhairi McFarlane om Laurie der pludseligt ude af det blå bliver forladt af sin kæreste gennem flere år, de arbejder begge i samme advokatfirma, Hvad gør man, når hele ens fantastiske liv falder til jorden!? Man alliere sig med kontorets playboy, der har brug for en respektabel og stabil kæreste og hun: en hot ny mand for at give sladdertaskerne på jobbet noget andet at plaprer om. Det er feel good, så det gør helt ondt og det er en super sød historie.

Anita fra Ørestad Bibliotek anbefaler

Jeg er den klassiske Chick litt læser, der elsker en god romantisk feelgood roman. Jeg undgår bøger med alt andet end HEA (happy ever after) – og er bogen lidt ”saftig” gøre det heller ikke spor. Jeg læser gerne mange romaner, og når det handler om kærlighed er jeg et godt eksempel på at kvantitet jævnligt udkonkurrerer kvalitet.

Holder man af sommerferielæsning med vind i håret og havglimt – med et solidt drys af romantik og hygge så er Jenny Colgan et dejligt bekendtskab. Hun har skrevet flere serier som tages sit udgangspunkt i feriesteder (Skotland, Paris, Sydengland) og deraf afledte forviklinger med masser af lokalkolorit og stemning. Er man glad for én serie kan man roligt gå videre til den næste.

I serien om ”Det lille bageri på strandpromenaden” følger man Polly, der flytter fra storbyen til den engelske sydkyst nærmere bestemt den lille fiktive ø St Michaels Mount, der kan kun kan nås ved lavvande. Her opdager og udfolder hun sit talent for at bage. I serien på i alt 3 bøger møder man blandt mange en meget speciel lille søpapegøje, en lækker høj mørk biavler, en række lokale karakterer og flamboyante venner.

Der er et godt udvalg af Colgans bøger på Ereolen Global (bøger på engelsk) samt en lang række oversatte bøger på biblioteket.

Sally Thorne er en relativ ny forfatter indenfor Chicklitt genren. Hun har foreløbigt udgivet 2 romaner, som pt kan lånes og læses på engelsk via Ereolen Global. Den første roman er oversat men endnu ikke at finde på bibliotekerne). Debutromanen ”The Hating Game” (2016)er en både intens og romantisk roman om at falde langsomt for en person, som man ikke lige helt ved, hvor man har. Lucy og Josh deler kontor, de deler chefer og begge aspiranter til at blive den næste under-chef. Samtidig spiller de spil, de leger katten efter musen og hver en lille detalje får betydning. Deres ”mind-games”er virkelig indlevende fortalt. Det er også en sjov og rørende roman, og efterhånden som de to hovedpersoners historier udfolder sig, hepper man på dem, selvom odds’ene er imod dem.

Kan man lide disse psykologiske spil er romanen ”99% Mine” (2019) også interessant. Det er en meget romantisk historie, men materialet er tungere og personerne kommer med en del mere bagage, som langt hen ad vejen ikke gør livet og kærligheden nem. Hvis man kan lide en kærlighedshistorie med krumt sving i form af selvsvigt og dårlige valg er roman nr. 2 absolut også en læsning værd.

 

Hvis man vil finde flere romantiske og gode bøger, som ikke nødvendigvis er romantisk anlagt på engelsk til sommerferielæsningen -  anbefaler Vera fra Solvang Bibliotek at du kigger på Ereolen Global eller downloader appen Libby, her er en kæmpe godtepose af engelske bøger. Her kan du navigere dig frem til hvad du præcis søger; En krimi, en god roman eller en gyser, alt efter hvad du er ude efter. 

 

Vi ses til efteråret Helle, Thea, Anita, Vera & Rikke

Rigtig god sommer i Danmark!