Day trader life: Bogverdenens nye investeringsbølge

Håndvask, Netflix og ... aktielæsning? Redaktionen undersøger en af coronatidens overraskende (bog)trends.

Det hører til sjældenhederne, at økonomisk faglitteratur popper op blandt de mest reserverede titler på biblioteket. Ikke desto mindre har hele tre titler over de seneste måneder krøbet op ad listen; alle sammen med fokus på investering og aktiehandel. Og ikke nok med det: faktisk er "aktier" også på top 20 over mest søgte termer på bibliotek.kk.dk. 

Mange vil genkende tendensen fra andetsteds i mediebilledet, hvor flere dagblade har rapporteret om et eftertrykkeligt boom på de finansielle markeder, ligesom banker og investeringsplatforme melder om et rekordstort antalt danske investorer. Også i dette er det værd at vende blikket mod vores fælles pandemiliv. COVID-19 har sat sit aftryk på måden hvorpå vi omgås og arbejder, men også vores egen økonomi. Nedlukninger, rejseforbud og udbetaling af indefrosne feriepenge har givet nogle danskere flere penge mellem hænderne - penge der i stigende grad er investeret. Måske du er en af dem?

Investeringsbølgen er til menigmand (m/k)

Har du helt styr på realiseringsgevinster, risikospredning og volatilitet? Hvis ikke, er tidens nye investeringbestsellere måske noget for dig. For de nyligt populære aktiebøger gælder nemlig, at de henvender sig til den begyndende, usikre investor. Blandt dem finder du velkendte stemmer som Lars Tvede, succesrig erhvervsmand og børshaj, som med en snert af Wall Street-bravado udeler grundregler og anekdoter i "Bobler, bullshit og børsfest: Hvad enhver investor bør vide" og forholdsvis klassiske, afdæmpede kom-i-gang-råd i Emma Bitz' "Klar - parat - investér" fra 2018. Særligt interessant er dog bogen "Investér i livet - køb aktier og bliv fri", som med sit forfatterteam (psykolog og aktieinvestor) og fokus på at reducere forbrug for at opnå livsbalance og velvære ligger tættere på livsstilsguiden end den klassiske lærebog. Går vi imod en fremtid i investor-livsstilens tegn? 

Old School Investment: Investeringsklassiker gør comeback

Det er dog ikke nye, trendy investeringsbøger det hele. I takt med den øgede interesse har en sand klassiker også fundet vej tilbage på bestsellerlisterne -- hvor den endda i nogle uger har ligget højere end coronatidens investeringsnyheder. Her drejer det sig om amerikaneren Benjamin Grahams "The Intelligent Investor", som udkom for første gang i 1949. Heri udbreder Graham sin lære om såkaldt "value investment": et fokus på investering, der lægger vægt på at ignorere markedets paniske ebbe og flod for i stedet at vurdere den enkelte virksomheds værdi med kirurgisk præcision. En lære, som bl.a. har fået historiens måske største investeringslegende Warren Buffett til at kalde "The Intelligent Investor" for "den bedste investeringsbog". 

Daytrader lifestyle: Følg markederne fra sofaen med eReolen Global og PressReader

Er du mere til at dykke ned i det aktuelle marked og dagskurser, er der også rig mulighed for det som biblioteksbruger. Din bruger her på bibliotek.kk.dk giver nemlig også adgang til e-materialerne Press Reader og eReolen Global, så hvis du har mod på at 'daytrade', skulle det absolut være muligt. Førstnævnte brillerer bl.a. med magasiner som Penge og Privatøkonomi, Bloomberg Businessweek og Forbes (ud af deres andre 7000 aviser og magasiner). eReolen Global tilbyder række ”bladre-magasiner”, samt mere fagspecifikke tidsskrifter - hvor bl.a. The Economist og Kiplinger's er særligt relevante, når investeringsstrategien skal lægges. 

Læs mere om Press Reader her på siden og se, hvordan du logger på (link)

Læs mere om eReolen og deres app Libby, også her på siden (link)

Vil du have flere trendanalyser, bog- og nyhedstips? 
Tilmeld dig nyhedsbrevet "Førstevælger"

05.03.21