De bedste bøger for oktober og november for de 11-15 årige

Efterårets bøger er kommet og I kan særligt glæde jer til fede fantasyromaner og gribende grafiske romaner.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Herunder kan du læse om og bestille et udvalg af de bedste nye bøger. 

Der er ekstra mange bøger i dette nyhedsbrev, da vi har samlet alle de bedste fra både oktober og november. Det betyder bare et endnu større udvalg når I skal vælge hvad der læses i juleferien. 

Er fantasy et hit, kan vi anbefale "Jeg er Saga", en spændende og magisk roman om pigen Saga som bliver fortryllet ind i den verden, hun kender fra sit rollespil. Et andet bud er "Kongebørn" en historisk fantasyroman om tre søskende der må ud på en farefuld rejse. Ellers er Neil Gaimans nyklassiker "Coraline" kommet med spritnye (og smukke!) illustrationer - et must read. 

Er ungdomsbøger derimod mere jeres genre, er der også kommet nogle gode bud til læsestunden for de ældste børn: "Blackout" er en antologisk fortælling om én aften i New York med biddrag af forfatteren som Angie Thomas og Nicola Yoon. Endelig kan man læse fjerde bind i "An Ember in the ashes"-serien på dansk, nemlig "En himmel blandt stormen", mon det vil lykkes for Elias, Helene og Leia at forenes og redde verden? Reserver også de første tre bind i serien her. 

Til sidst må de nye tegneserier eller grafiske romaner fremhæves. "Kvalme" har ligget på alle bestsellerlisterne i hjemlandet og har virkelig noget på hjerte, Mira og vennerne har fået nok af de voksne i "Mira - #børn #imod #voksne" og "Amulet - Supernova" er kommet og er perfekt til få de lange vinterdage til at føles korte. 

God læselyst!