De bedste bøger om dit barns søvn

12.11.21
Søvn fylder rigtig meget i børnefamiliernes hverdag og derfor har vi her samlet alle de bedste og nyeste bøger om søvn for hele familien. Find både de mest søvndyssende godnat-bøger og fagbøger om søvn for forældrene.

Bedste godnat-fortællinger for de 0-2 årige

Også de mindste børn har brug for en rolig stund inden sengetid. Alle disse bøger indbyder til højtlæsning og kan være med til at skabe et godt og genkendeligt ritual, om at læse en bog inden barnet puttes.

"Tjugga"-bøgerne har et roligt og mediativt sprog, som får både børn og voksne ned i gear. Find alle "Tjugga"-bøgerne her. 

Bedste godnat-fortællinger for de 3-6 årige

Større børn elsker også godnathistorier, og ved at bruge dialogisk læsning kan barnet inddrages i oplæsningen. Snak om hvad der sker i fortællingen eller brug bøgerne som finde-bøger.

"Anton vil ikke sove" er oplagt til dette, da barnet kan lede efter den søde hund på hvert opslag og samtidig blive klar til at hoppe i seng - ligesom Anton. Læs også "Anton vil ikke gå tur".

Bedste bøger om guidet søvn

Bøger hvor barnet bliver guidet ind i søvnen ved hjælp af tryk, meditative sætninger eller lignende er kommet for at blive.

De nyeste på stammen er "Drømmejunglen", der ved hjælp af søvnmediationer og hypnose får barnet til at sove. Til de yngre børn er "Sov godt, Lille Ræv!" god, da den går helt ned til 6 måneder og guider barnet (og dets forældre) til et godt putteritual. 

Bedste fagbøger om søvn

Søvn i børnefamilier betyder meget og her er samlet et par gode titler, som kan skabe trygge rutiner og god søvn for hele familien. 

Sine Ditlev Bihlet er uddannet sundhedsplejerske med særligt fokus på søvn og har udgivet "Putteritualet". Bogen som er baseret på den nyeste forsking, sundhedsstyrelsens anbefalinger og Signe Ditlev Bihlets erfaringer, giver en grundig og empatisk tilgang til søvnritualet for børn fra 0-4 år.