De bedste fra oktober for de 7-10 årige

Masser af gode nyheder f.eks. fagbøger om videnskab og tis! Og mange super gode romaner bl.a. historien om Guldfisken Glimmer, en ny fantasy serie "det hemmelige bibliotek - edderkoppernes hemmelighed" der er krydret med skønne illustrationer, samt nye romaner i en serie om youtuberen Naja Münster.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger.
Her er et udvalg af de bedste nye bøger til dig.

Guldfisken Glimmer
En rigtig velfortalt historie som kan læses på og mellem linjerne. Der er store følelser på spil og vi mærker de modstridende kræfter i Glimmer. Er det virkelig hævn, han så desperat søger efter? Super flot forside og fine vignetter af John Kenn Mortensen.

Naja Münster - en temmelig tosset telttur og Naja Münster - en temmelig tosset telttur
To bøger i en ny serie om Naja Münster, som er kendt fra Youtube. I den ene bog er Naja Münsters undulat, Tulle, er blevet trist og og for at muntre ham op, inviterer Naja sine veninder og deres undulater til fuglefest. Men Tulle stikker af lige inden festen. Mon Naja nogensinde får ham hjem igen?
 I den anden bog vil Najas storebror, Morten, gerne lave en mere voksenagtig video, end han plejer, og da Naja i skolen har hørt om ulve, der nu også bor i Danmark, beslutter Morten sig for at lave en video, hvor han og Naja skal sove i telt i skoven, hvilket bliver mere dramatisk end de lige havde forestillet sig.

Det hemmelige bibliotek - edderkoppernes hemmelighed
Det er en god og velskrevet fantasyroman. Historien er krydret med mange skønne illustrationer og på flere af siderne er der fodnoter, der gør læseren klogere på det, Tally læser om i de bøger, hun finder i det hemmelige bibliotek.

Kaptajnen & Bolsjeprinsessen: Kaptajnen & Bolsjeprinsessen
Bogen er en såkaldt "vendebog" og har to forsider og to historier, der kan læses i vilkårlig rækkefølge
Måske kender du talemåden "der er altid to sider af samme sag"? Det gælder i høj grad i denne bog, hvor du kan læse om de to klassekammerater, Isak og Ena, der oplever og fortæller om de samme begivenheder fra hver sin synsvinkel.

Stjernevenner - spejlmagi
Her er en fantasy historie til børn der ikke er klar til Harry Potter og Vildheks. En god historie med dyr og magi:  Otte dyr tager fra stjernernes verden til vores verden for at finde deres stjerneven. Fantasy for dyreelskere!

Sherlock og Baker Street-forbandelsen
Lige så hæsblæsende som første bind. Som læser bliver man igen draget af historien allerede fra første side, og hvis man har læst første bind har man vænnet sig til stilen med et mix af talebobler, tegninger og almindelig tekst. Den kan læses uafhængigt af første bind, men for at få det hele med, vil jeg råde til at man læser serien i rækkefølge. Bestil første bog her

Min gigastore bog om natur og videnskab
Flot, stor opslagsbog eller bladrebog med mange informationer om de to store emner natur og videnskab:  fantastiske dyr, Spændende træer og planter, imponerende landskaber, hvordan ting bliver lavet, Hvordan ting fungerer og Opfindere.

Tis med dyrene
Skør fagbog om tis. Vidste du, at de fleste fisk tisser ud gennem gællerne, og at fisketis faktisk hjælper koralrevene med at overleve? En stor finhval producerer 974 liter tis i døgnet. Læs denne underholdende fagbog og bliv klog på tis.

Bestil bøgerne fra listen herunder.
God læselyst!

13.11.19