De bedste nye bøger fra april for de 7-10 årige

Verdensberømte hunde, modige piger og en dreng der kan forvandle sig til dyr. Så er det bare om at komme i gang med at læse vores nye bøger fra april måned. Vi skal til London i 1920erne, et smut forbi Hollywood og besøge hunden Lassie og dybt inde i skoven og lede efter en guldskat.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Herunder kan du læse om og bestille et udvalg af de bedste nye bøger. 

Myrtles familie har mistet deres skrædderbutik, og Myrtle skal i stedet være tjenestepige hos hertugen af Avalon. Sylvia drømmer ikke om giftermål og en velanset plads i aristokratiet. Som hertugens yngste datter får hun heldigvis lov til at være både kreativ og larmende. Selv hendes stedmor elsker Sylvias egenrådighed. Da Myrtle starter som tjenestepige, finder de to jævnaldrende piger ud af, at de har en fælles interesse for at skabe moderigtigt tøj, der udfordrer 1920'ernes traditionelle kønsroller og syn på mode. Sylvia kan tegne de mest overdådige kreationer, og Myrtle kan sy det hele. Sammen drømmer de om at skabe et fælles modehus, men der er kæmpe forskel på, hvad Sylvia og en tjenestepige, som Myrtle, kan tillade sig. Bogen er for alle 10-13-årige, der kan lide at læse om seje pige.

Jack kan forvandle sig til forskellige dyr. Det er meget anvendeligt, når der sker mystiske ting i den by, han bor i. I det 1. bind "Skovens hjerte" begynder byens børn at forsvinde, og det virker som om, at noget fra skoven tager dem. Så Jack beslutter sig for at drage ud for at finde dem igen. I seriens 2. bind "Det magiske bjerg" bliver grunden til Jacks evner afsløret, da han drager med sin ven Gladys ud til et magisk bjerg for at finde en guld-skat. Men uden de ved det, bliver de jagtet af en mand, som ved hvem Jack i virkeligheden er. Tegneseriebøgerne er i blødt bind og ender begge med et afsnit om sjove fakta om dyr fra bogen

Sebastian Klein fortæller om verdensberømte hunde. Han fortæller historien bag den enkelte hunds berømmelse, og om hvordan vi husker hunden i dag. Hundene er berømte for vidt forskellige ting, fx er der Lassie, som er kendt fra en tv-serie og hunden Laika, der blev berømt for at være det første levende væsen i rummet. Bogen er pædagogisk bearbejdet og er til begynderlæsere, der dog kan læse lette tekster flydende. Sebastian har i sin serie fortalt om andre dyr. Læs alle de bøger i serien "Læs med Sebastian Klein".

God læselyst!