De bedste nye bøger fra august for de 11-15 årige

Spændende nyheder, fx fagbøger om konspirationsteorier, overvågning og pubertet og romaner med masser af humor og gys, samt et humoristisk og velskrevet portræt af den danske videnskabsmand H.C. Ørsted.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Her har kan du se et udvalg af de bedste nye bøger. 

Du kan bestille bøgerne fra listen sidst i artiklen. 

"Brysterne er det sted på kroppen, hvor følelserne buler ud"

Utrolig rørende og dejligt skrevet roman om pigen Marie og alle de hverdagsudfordringer en ung pige kan have. Marie er en sympatisk og stærk hovedperson og hendes måde at løse sine problemer på er god at spejle sig i.

"Pigebogen: din guide til puberteten"

Denne bog kommer fint omkring emnet og er især god til de yngre piger der tidligt er kommet i puberteten.
En anden fagbog der er et absolut must read for unge og deres forældre er den formidable og humoristiske fagbog "Hvad er sex" der henvender sig til alle køn og handler om pubertet, køn og sex. 
Bestil bogen "Hvad er Sex".

"Super gode skills (agtigt)"

Endnu en sjov bog i den populære serie: i denne glæder Tom sig til sommerferien og til at blive fri for lektier og at øve med bandet Dogzombies. Men familien har andre planer. Sjove dagbogshistorier fra Toms liv pyntet med hans kruseduller og notater.

"Rex Dexter og de stendøde kæledyr"

Tænk hvis du brændende ønskede dig en hund og fik en kylling? Tænk hvis kyllingen døde og hjemsøgte dig? Tænk hvis faktisk alle døde dyr opsøgte dig og bad om din hjælp? Lyder det fuldkommen vanvittigt? Velkommen til Rex Dexters liv. For alle med hang til sort humor og grineflip 

"Kompasnålen der bevægede sig: en bog om Hans Christian Ørsted og elektromagnetismen"

Underholdende portræt af den verdensberømte danske forsker. Johan Olsen skriver friskt, fængende og med masser af humor, og Thomas Hjorthaabs sjove tegninger passer til stilen. 
Læs også deres anden fælles bog om videnskab "Hvad er et æg?" 

"Konspirationsteorier" og "Overvågning"

To aktuelle titler fra serien "De store fagbøger". "Konspirationsteorier" handler om, at nogle tror, at der findes sandheder, der er skjult for os. Nogle teorier virker usandsynlige. Andre er måske sande, men ingen kan bevise det. "Overvågning" fortæller om, hvordan nogen holder øje med os, uanset hvor vi er og selvom vi måske ikke ønsker det.

"Barelli - den mystiske Monsieur Barelli"

Krimitegneserie i klassisk europæisk stil om skuespilleren og detektiven Barellis opklaring af en både speget og fjollet sag. Tegneserieskaberen Bob De Moor arbejdede blandt andet under Hergé på den europæiske tegneserieklassiker over dem alle, Tintin. Arbejdet var ukrediteret, men De Moor skabte også sine egne serier. En af dem er denne serie om skuespilleren Barelli, der keder sig med sin egen berømmelse og savner et rigtigt eventyr. En journalistven sender Barelli forklædt afsted til en testflyvning af et atomdrevet fly, og så bliver han rodet ind i en farlig sag om sabotage. Barelli bruger sine skuespillerevner som forklædningens mester til sin fordel. 

"Natteræd"

Når du ikke længere kan skelne drøm fra virkelighed, så ved du, at dit mareridt vil forfølge dig - selv i vågen tilstand. Flot og gennemført monsterbog til gyser- og tegneseriefans. 

"Dinosaurbogen"

En rigtig flot og spændende fagbog om jordens historie, livets oprindelse, fossiler, og de første dyr og planter - men allermest om alle slags dinosaurer i havet, på jorden og i luften.

10.09.20