De bedste nye bøger fra februar og marts for de 11-15 årige

Februar og marts har budt på tegneserie galore, længe ventede seriefortsættelser, fagbøger om kroppen og gribende ungdomsromaner. Reserver dem før din nabo.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Herunder kan du læse om og bestille et udvalg af de bedste nye bøger. 

Tegneserier for børn har fået en opblomstring i den seneste tid, og heldigvis for det! Der er en tegneserie til alle, lige gyldig hvad man interesserer sig for og vi præsenterer her de nyeste: 

Hvis superhelte er hittet, så læs "Den fantastiske Spider-man!: Mit første år som superhelt". En spritny fortælling om Peter Parkers første år som Spider-man med alle de forviklinger det medfører. 

Er fantasy mere sagen, er der enten kommet "Orkanen", bind to i "Krypto"-serien om pigen Ophelia som kæmper mod søuhyret Krake. Et andet bud er serien om den magiske spilledåse, der er bind 3 "Jagten på Pandesien" netop udkommet og bind fire er lige på trapperne. 

En stor trend er tegneserier inspireret af nordisk mytologi, det har vi hele tre muligheder. Læs "Floke" om en vikingedreng som er imod krig og vold, men som må ud på eventyr. Det ventede tredje bind "Kragesøstrene" i "Nordlys"-serien er kommet, den er til dig som elsker smukke billeder og smukke billeder. Sidst, men ikke mindst kan vi anbefale "Ragnarok - Fenrisulven" en ny serie om gudernes skæbne, svære valg og mytologi. 

Er realisme mere interessant, så læs den rørende og desværre relevante "Hvad skete der egentlig med dig?", som handler om pigen Emma som udvikler en spiseforstyrrelse. 

Sidst har vi en tegneserie som hele familien kan samles om. Den franske illustrator Pénélope Bagieu har illustreret Roald Dahls klassisker "Heksene" i en ny, fantastisk udgave om onde hekse og seje børn. 

Du kan altid finde de nyeste tegneserier på vores hjemmeside her. 

Hvis tegneserier bare slet ikke er sagen, er der heldigvis udkommet en masse andre fede bøger i februar og marts, inklusiv en ny "Wimpy Kid", fagbøger om kroppens udvikling og nye ungsombøger fra kendte forfattere som Jesper Wung-Sung og Sanne Munk. Find dem alle i materialelisten. 

God læselyst!