De bedste nye bøger fra juni for de 3-6 årige

Virkelig sjov og crazy kapitelbog fra Lasse Spang Olsen, en ny flot Pippi-bog med opskriften på Pippis yndlings pandekager og inspiration til sjove lege og en hel masse gode billedbøger.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Her har kan du se et udvalg af de bedste nye bøger. 

Du kan bestille bøgerne fra listen sidst i artiklen. 

Pludselig var der en grøgge

En rigtig sød og sjov billedbog om de mange nye ting der sker, når man får en lillebror eller lillesøster, om at der er noget opmærksomhed, der skal deles, men også en masse kærlighed man pludselig får.

Da fremtiden blev stjålet

En fuldstændig vanvittig og sjov højtlæsningsbog, hvis handling overrasker gang på gang og slet ikke er til at regne ud. Det er en fortælling, der helt sikkert vil begejstre børn i mange aldre (og deres forældre). Historien er krydret med skønne illustrationer, der minder om tegningerne i Ole Lund Kirkegaards bøger. En super flot debut som børnebogsforfatter af Lasse Spang Olsen. 

Bitten og bjerget

En skøn fortælling om mod, udholdenhed og gå-på-mod. Der er meget at snakke om, og den vil være god til en samtale om at turde og om at ændre holdninger hos folk. De fleste børn vil kunne genkende noget ved den lille flue Bitten.

Pippi holder fødselsdag

Pippi fylder 75 år i 2020, og det fejres med en flot fødselsdagsudgave af "Pippi holder fødselsdag" med en for- og bagside i guld.  Pippi går aldrig af mode. Hun er lige så sej, rebelsk, opfindsom, sjov og skøn, som hun altid har været. Her er historien om den vilde fødselsdagsfest, hvor tekst og tegninger er den oprindelige. Som en bonus får man opskriften på Pippis yndlingspandekager og ideer til sjove lege. 

Milles malebog

Skøn billedbog om kreativitet, maling med vandfarver og historiefortælling fra Louis Jensen og illustrator Lillian Brøgger. Fantasifuld fortælling med levendegjorde tegninger, hvor man bliver bange for krokodillen og kan høre vinden. Bogen kan inspirere til at male en historie, måske endda sammen med en bedsteforælder.

Palle Pindsvin og andedammens hemmelighed

Følg med det søde pindsvin Palle ud på nye eventyr; måske kan du hjælpe ham med at løse en række opgaver?
Denne bog lægger op til at gå på opdagelse og opgaverne vil nok kunne fastholde de mere utålmodige børns opmærksomhed. 

 

Hvad har du pakket i din magiske rygsæk i dag?: en guide til daglig glæde og trivsel for børn og voksne

Højtlæsning til børn om selvværd, følelser og om, hvordan de kan skabe deres egen lykke. Her er anvisninger til, hvordan børn kan pakke deres magiske rygsæk med positive følelser. Nogle af teksterne er til den voksne og nogle er til højtlæsning for børn.

 

 

25.06.20