De bedste nye bøger fra maj for de 11-15 årige

Masser af fantastiske fakta FX om Billie Eilish, grundstofferne, TIK TOK og klimaet. Fede fantasy romaner og endelig et nyt bind i tegneserien Amulet.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Her har kan du se et udvalg af de bedste nye bøger.

Du kan bestille bøgerne fra listen sidst i artiklen.

Forglem mig ej

Anden del i den spændende fantasy-trilogi om Rosenholm Kostskole. De fire veninder, der nu går på andet år, må sætte alt ind på at finde Trines morder inden en skræmmende spådom går i opfyldelse. Fantasy- og young adult-læsere med hang til krimi, mystik og romantik vil føle sig hjemme her.

Amulet - byen bag skyerne

I tredje bind af tegneserien "Amulet" fortsætter Emily og Navin deres spændende rejse med magi og masser af farer i et univers, der ligner både "Ringenes herre" og "Star Wars". Er du mellem 9 og 13 år, får du spænding og eventyr med Emily og hendes magiske amulet.

Manden, der fik skåret sin hjerne i skiver: og 49 andre vilde videnskabelige forsøg

Her er virkelige historier om videnskabelige forsøg. Historier om nysgerrige forskere, der har tænkt og testet sig frem til nye opdagelser. Spændende bog med sjove og interessante historier i overskuelige længder, så den både kan læses i et stræk eller i små bidder. Tegningerne er sjove og faktaboksene tilbyder lidt ekstra til de videbegærlige.

Billie Eilish: den ultimative fanbog: 100 % uofficiel

En farverig hvirvelvind af sjove fakta, gode fortællinger om hvem Billie er bag scenen, hendes syn på musik, hendes vej til toppen og ikke mindst hvordan hun håndterer sin enorme succes.

Den rustne verden - ukrudt

Tredje bind i serien "Den rustne verden" om et Danmark dækket af skrald og fire børns kamp for at få deres forældre igen. Ramona kæmper for at få sin familie igen, samtidig med at hun vil afsløre Atlas' skumle planer.

Brevet til kongen: Ved Lise Bøgh-Sørensen

En farlig mission, en kommende ridder og mange farer og fjender. Skøn klassisk fortælling om tilblivelsen af en ridder. Anbefales til læsere fra 12 år og voksne med hang til klassiske ridderfortællinger.

Grundstofferne omkring dig: lær atomerne i dine omgivelser at kende

Sherlock Ohms er videnskabsdetektiv, som leder efter grundstoffer. Han starter med at forklare "Big bang", hvor grundstofferne opstod, og "Det periodiske system", som er et skema over alle grundstoffer. Efterfølgende beskrives alle de enkelte grundstoffer og hvordan stoffet fremtræder, hvilke farlige egenskaber det evt. har, og hvor det er stærkt til stede i vore omgivelser.

Den store klimabog: sådan bliver du en vaskeægte klimahelt!

En super klimabog, som  formidler emnet klimaforandringer og deres konsekvenser, uden at tegne et skræmmebillede.  Bogen har masser af illustrationer og fotos. En skøn bog om hvordan passer vi godt på vores planet.

Vi ændrer verden: 30 historier om modige børn

Historier om 30 modige børn, som på hver deres måde har gjort en forskel for andre mennesker.

Morris Mohlin på iskold mission

Morris er en travl fyr på snart 14, som er nødt til at have to fritidsjobs for at råd til at reparere sin telefonskærm - igen. Men er hans nye job som fake kæreste mod betaling foreneligt med hans liv? For dem, der kan lide humoristiske bøger med forviklinger og pinlige optrin.

Kongen af mørke

Til alle fantasy-fans: Flot og velskrevet fortsættelse på serien om menneskepigen Jude, der spiller et strategisk og yderst farlige spil i feernes verden. Det er stærk og klassisk fantasy, om at være outsider, om at være den klogeste, og om det altopslugende begær efter magt. Det anbefales derfor at man læser serien i rækkefølge. Find første bog i serien her

God fornøjelse!

04.06.20