De bedste nye bøger fra maj for de 7-10 årige

Mange flotte fagbøger bl.a. om grundstofferne, klimaet, superhelte, fodbold og hajer. Samt spændende romaner og flotte billedbøger der byder på historier der både egner sig til højtlæsning og til den selvstændige læsning.

Hver uge køber Københavns Biblioteker nye bøger. Her har kan du se et udvalg af de bedste nye bøger. 

Du kan bestille bøgerne fra listen sidst i artiklen. 

"Minimund"

En rigtig sjov højtlæsningsbog for både børn og voksne. Bogens tema er genkendeligt for mange børn, og den humoristiske tilgang efterlader læseren med en positiv og rar fornemmelse. Historien har alt, hvad en god højtlæsningsbog skal have - finurlige personer, et lille drys magi og et hav af sjove stemmer.

"Klovnen der bare ikke var særlig sjov"

Smuk og tankevækkende billedbog. Man får øjnene op for, hvad kunsten kan gøre for mennesker. Stian Hole og Kim Fupz Aakeson præsenterer et formidabelt samarbejde, med Fupz Aakesons finurlige tekster og Holes kunstneriske illustrationer. Fantastisk til højtlæsning og basis for gode snakke bagefter.

"Pralefesten"

Spændende og underholdende højtlæsningsbog, der er helt sin egen. Den er bygget op som et klassisk eventyr - hjemme, ude, hjemme - men tilsat en masse overnaturlige væsner, man normalt ikke møder i et eventyr. Sproget er let forståeligt og undervejs er der både illustrationer i sort-hvid og i farver.

"Mig og min fe-mor - fe in spe"

Søde og skønne historier om en ikke helt almindelig familie med fjollede fe-problemer. Underholdningsværdien er i top og alle vil kunne genkende dét, at have en pinlig mor. Også selvom hun ikke er fe. De skønne tegninger indbyder allerede fra forsiden til hyggelig selvlæsning eller fælles højtlæsning.

"Drengen, der fik ting i hovedet 3 - "hjælp, jeg er klog"

Endelig et nyt bind i den kugleskøre og helt vidunderlige serie om en meget uheldig dreng. Den serie er et must read!! Start med bog 1 og 2

"Dyrlæge"

Serien "Fagklub" er en serie fagbøger om meget forskellige emner - også om jobs. Bogen her handler om arbejdet som dyrlæge. Den beskriver arbejdet på dyreklinik eller på dyrehospital, og vi hører også lidt om dyrlæger i slagterier eller som undervisere. Endelig fortæller bogen om uddannelsen til dyrlæge.

"Superhelte"

Let fagbog hvor man kan læse om de forskellige superheltes særlige evner og om, hvordan de er blevet superhelte. Fortællingerne om superheltene handler altid om det gode mod det onde, og hver superhelt har sin egen onde modstander.

"Edward Rubikons mysterier - kong Grims hævn"

Første bog om Edward Rubikon og hans ven Kasper, der opklarer overnaturlige hændelser. Bogen veksler mellem tekst og tegneserier. Det er en sjov, spændende og let gysende historie for børn på 10-12 år. Bogen er også egnet til oplæsning for børn fra ca 7 år.

"Piger! alt det, seje piger skal vide og Drenge! alt det, seje drenge skal vide"

To bøger om puberteten, venner, kærester, følelser, kroppens udvikling, prævention og meget mere. Den ene bog er henvendt til drenge og den anden til piger.

"Den rustne verden - ukrudt"

Tredje bind i serien "Den rustne verden" om et Danmark dækket af skrald og fire børns kamp for at få deres forældre igen. Ramona kæmper for at få sin familie igen, samtidig med at hun vil afsløre Atlas' skumle planer. For 10-13-årige. Kan læses højt fra ca. 7 år. Læs de første bøger i serien først, dem finder du her

"Farfars store flugt"

Sjov, rørende og spændende bog om en lidt ensom dreng og hans tætte forhold til sin farfar. Den er godt skrevet i Walliams' vanlige stil, hvor han formår at tage et alvorligt emne og lave en både nænsom og småskør, sjov historie ud af det. Bogen har illustreret med stregtegninger, og der er god plads mellem linjerne, hvilket gør den til en god bog til læsere, der har fået mod på en tyk bog.

"Grundstofferne omkring dig: lær atomerne i dine omgivelser at kende"

Sherlock Ohms er videnskabsdetektiv, som leder efter grundstoffer. Han starter med at forklare "Big bang", hvor grundstofferne opstod, og "Det periodiske system", som er et skema over alle grundstoffer og hvordan stoffet fremtræder, hvilke farlige egenskaber det evt. har, og hvor det er stærkt til stede i vore omgivelser.

"Den store klimabog: sådan bliver du en vaskeægte klimahelt!"

En super klimabog, som  formidler emnet klimaforandringer og deres konsekvenser, uden at tegne et skræmmebillede.  Bogen har masser af illustrationer og fotos. Teksten er sat med ret stor skrift og i overskuelige afsnit. En skøn bog om hvordan passer vi godt på vores planet. 

"Træernes ukendte liv"

En lækker bog som på en nem måde forklarer det fantastiske og utrolige ved træer. Hvert eneste opslag er smukt sat op og meget indbydende at gå i gang med. Når man har læst bogen, bliver en tur i skoven aldrig helt det samme igen, for man får en helt anden respekt for træernes liv.

"Pandemier"

Danmark er lukket ned. En pandemi er over os. Men hvad er pandemier egentlig, og hvordan bør vi agere, når en pandemi rammer verden? Det forklarer denne udgivelse. Bogen er bygget historisk op. Først fokuseres på krisen her i2020 med corona, dernæst går vi tilbage i tiden og følger de store pandemier frem til nu.

"Læs med landsholdet og Zanka" mfl. "

Fire spændende fodboldbøger om landsholdsstjernerne Mathias "Zanka" Jørgensen, Kasper Dolberg, Simon Kjær og Robert Skov med masser af historier og fakta om de fire profiler. Find hele "læs med lanndsholdet-serien" her

"Hajer"

Hajer er fascinerende! Vidste du at hajer er en af verdens ældste fisk. Der var hajer, før der var dinosaurer og  at der findes flere forskellige i hajer i havet omkring Danmark. 
 

God fornøjelse! 

04.06.20